Поділитися в соц мережах:

Facebook Twitter

Підпишіться на нас:

ПОВЕРНУТИСЯ

Татарський тришаровий пиріг

Тетяна Яцук, 41 рік Рівне

Татарський тришаровий пиріг

Для тіста

180-200 г вершкового масла або маргарину;
100 мл води або молока;
0,5 ск. цукру,
25 г . дріжджів "Духм"яна хата";
3 скл. борошна ;
0,3 ч. л. солі.

Для начинки (вірніше начинок)

200 г чорносливу, 200 г кураги, 2 маленьких лимони, 9 ст. ложок цукру.

З інгридієнтів для тіста замішуємо тісто. Дріжджі спочатку активуємо в теплому молоці + 1 ложка цукру. Борошно розтираємо з холодиним маслом (маргарином) до утворення крихт , декілька ложок залишаємо для верху пирога. В суміш додаємо сіль, молоко з дріжджами і вимішуємо тісто.

Курагу, чорнослив та лимони (попередньо обжищені від шкірки) - оремо кожинй інгридієнт- перемелюємо в блендері або на м'ясорубці. Можна додавати цукор, якщо сухофрукти недостатньо солодкі.

Перемелені лимони разом з цукром (9 ст.ложок) викладаємо в каструлю з грубим дном та ставимо на малий вогонь, варимо декілька хвилин, поки маса не мочне уварюватися . Якщо маса рідка , то додаємо 1-2 ложки кукурудзяного крохмалю.

Тісто ділимо на 4 частини, одна з них має бути дещо більшою. Більшу частину розкачуємо та викладаємо у форму і зариваємо борти форми, далі викладаємоо начинку з чорносливу. Потім знову розкачуємо одну частину тіста, викладаємо на чорнослив, на тісто викладаємо курагу, наступний шар тіста та лимонну начинку.

Зверху закриваємо шаром тіста і посипаємо крихтами з борошна та масла, які ми відклали раніше. Також до крихт можна додати мигдалеві пластівці або подрібнені горіхи (волоські чи фундук)

Випікаємо в духовці розігрітій до 180 градусів 40-50 хвилин. Ці інгридієнти розраховані на форму 28 см в діаметрі.

Смачного!

ПОВЕРНУТИСЯ