У Києві кафе, барах і ресторанах нарешті дозволили приймати гостей всередині приміщень, а не тільки на літніх майданчиках. Про це йде мова в нових умовах, які опубліковані в розпорядженні КМДА від 22 червня.
Згідно зі списком вимог щодо роботи закладів громадського харчування, відвідувачі можуть увійти в заклад тільки в супроводі персоналу. На вході можуть міряти температуру. Якщо вона буде підвищена, або у людини є ознаки ГРВІ – в заклад не пустять. Також обов'язкове дотримання масочного режиму при вході і переміщенні по закладу.
Також в розпорядженні описані і інші правила роботи закладів всередині приміщень. Серед них – видача одноразових меню і забезпечення роботи туалетів без черг.
Під забороною, як і раніше, залишається робота дитячих кімнат при закладах, банкети на компанії більше 10 людей і робота буфетів самообслуговування.
В барах, кафе і ресторанах повинні бути антисептики, рідке мило і паперові рушники. Всі працівники повинні обслуговувати гостей в масках і рукавичках.
Зазначимо, кафе і ресторани ще з 11 травня отримали право відкривати літні майданчикипід відкритим небом і працювати на винос. А з 13 травня Кабінет міністрів послабив і ці обмеження – дозволив роботу "літників" під навісами або на верандах, а також збільшив ліміт на кількість відвідувачів за столиками (чотири людини замість двох).
Також сайт "Сьогодні" писав, за які порушення карантину карають українців. При цьому багато громадян втомилися дотримуватися всіх правил: