Є бажання влаштувати собі Новий рік-2021 не таким, як у всіх – чому ні? Наприклад, можна відмовитися від багатьох жирних страв на користь не менш смачних, але корисних. До речі, Металевий Бик схвалить, якщо на новорічному столі буде багато овочів, бобових, фруктів і ягід. До вашої уваги 8 прекрасних ідей дієтичних страв: від закусок до десертів.
Холодні закуски
Авокадо, фаршироване креветочним салатом
Інгредієнти
- 100 г варених креветок
- 2 авокадо
- 3-4 в'ялених помідора
- зелений базилік
- 1 перець чилі
- сік половини лимона
- 3 ст. л. крихт свіжого білого хліба
- 1 ст. л. діжонської гірчиці
- 2 ст. л. оливкового масла
- сіль за смаком, варене яйце для прикраси
- 2-3 ч. л. червоної ікри для прикраси
Спосіб приготування
- В'ялені помідори дрібно наріжте. Листя базиліка наріжте соломкою (4 листя залиште для прикраси).
- Чилі очистіть від насіння і тонко наріжте. Поріжте креветки. Хлібні крихти підсушіть на сухій сковороді до золотистого кольору.
- Авокадо розріжте навпіл, вийміть кісточку. Ложкою вийміть м'якоть (шкурки збережіть). Викладіть м'якоть у миску, розімніть і збризніть лимонним соком.
- Змішайте авокадо з усіма іншими інгредієнтами.
- Наповніть сумішшю половинки авокадо, викладіть на страву, прикрасьте ікрою і подрібненим яйцем. Охолодіть перед подачею.
Закуска з хумусом
Інгредієнти
- 1 б. нуту
- 200 г запечених овочів (гарбуз, цибуля, пастернак)
- 1 зуб. часнику
- 4-5 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець за смаком
Як приготувати
- Усі інгредієнти збити в блендері до однорідності.
- Прикрасити волоськими горіхами, зеленню.
- Подавати з грінками з цільнозернового хліба.
Салати
Салат із креветками й авокадо
Інгредієнти
- 1 авокадо
- 10 креветок
- 10 помідорів черрі
- 3 огірка
- листя салату
- сіль, перець за смаком
Заправка
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. соку лимона
- 1 ст. л. меду
Збираємо салат
- Обсмажуємо очищені креветки.
- Помідори ріжемо на половинки. Авокадо кубиками.
- Солимо і перчимо за смаком.
- Викладаємо листя салату, помідори, огірки, авокадо і креветки, поливаємо заправкою.
Салат із тунцем і болгарським перцем
Інгредієнти
- 200 г тунця
- 100 г перцю болгарського соломкою
- 100 г листя салату
- цибуля за смаком
Заправка
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. соку лимона
Збираємо салат
- Складаємо всі інгредієнти, додаємо заправку і перемішуємо.
Основні страви
Рулетики з індички з в'яленими томатами
Інгредієнти
- 400 г індички
- 70 г в'ялених томатів
- 50 г моцарели
- паприка мелена, суміш меленого перцю, сіль.
- 1 ч. л. олії рослинної
Як приготувати
- М'ясо нарізати пластами – 1,5 см, відбити кухонним молотком через харчову плівку.
- Натерти сіллю і спеціями.
- Сир нарізати невеликими кубиками.
- На один кінець шматка м'яса покласти 1-2 томата і скибочку моцарели, згорнути в рулетик, закріпити зубочисткою.
- Викласти на деко, змащене олією, і поставити в розігріту до 180 градусів піч на 35-40 хвилин.
- У процесі запікання поливати соком із м'яса.
- Подавати з овочами.
Тушкований кролик у сметані
Інгредієнти
- 1-1,5 кг м'яса кролика
- 2-3 зубчика часнику
- 1 велика цибулина
- 1 ст. білого сухого вина
- 400-500 мл. вершків 22%
- 2 ст. л. жирної сметани
- 2 ст. л. соєвого соусу
- свіжий чебрець і сухі трави
- сіль, перець за смаком
Як приготувати
- Розрізаємо кролика на частини і смажимо на розігрітій сковороді з додаванням оливкової олії до золотистого кольору.
- Перекладаємо в сотейник. Солимо і перчимо.
- У тій же сковороді смажимо до красивого кольору подрібнену цибулю і часник.
- Додаємо вино і випаровуємо алкоголь приблизно 4-5 хвилин. Рідина трохи загусне.
- Вливаємо вершки і сметану, добре перемішуємо. Даємо закипіти соусу і додаємо соєвий соус. Він має загуснути.
- Виливаємо соус до м'яса. Додаємо трави за смаком.
- Тушкуємо 1 годину.
- Подаємо із зеленню.
Десерти
Кекси з бананом
Ігредієнти
- 100 г. ягід
- 1/2 лимона
- 300 мл води
- 3-4 ст. л. рідкого підсолоджувача
- 1 банан
- 16 г агар-агару
Як приготувати
- 300 мл. води довести до кипіння, додати агар-агар.
- Усі інгредієнти поміщаємо в блендер, заливаємо агар-агар, добре збиваємо.
- Розливаємо у форми, прикрашаємо горіхами і бананом.
- Ставимо в холодильник на 30 хвилин до повного застигання.
Десерт "Пряна вишня"
Інгредієнти
Тісто
- 200 г рисового борошна
- 50 г підсолоджувача
- 100 г вершкового масла ⠀
- 1/3 ч. л. кориці меленої ⠀
- 1/3 ч. л. мускатного горіха меленого
Заливка
- 300 г сметани
- 40 г підсолоджувача
- 1 яйце
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 250 г вишні
Як приготувати
- Для тіста змішуємо борошно, підсолоджувач, прянощі і розм'якшене масло – виходить розсипчасте тісто. ⠀
- Окремо змішуємо сметану, підсолоджувач, яйце, кукурудзяний крохмаль. ⠀
- У форму висипаємо 2/3 тіста, ущільнюємо, викладаємо вишню і заливаємо сметаною сумішшю.
- Посипаємо зверху залишками тіста і ставимо в піч, розігріту до 180 ° приблизно на 35-40 хвилин.
А тут знайдете 5 рецептів смачних десертів із яблуками.