I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з курячого філе на вечерю – 5 оригінальних рецептів

Це й запечена паста з куркою, і рулети з курагою, і карі з картоплею
Куряче філе на грилі з грибами
Куряче філе на грилі з грибами

Куряче філе – це швидко, смачно та ситно. Це м'ясо чудово поєднується з овочами, й неважливо, у який спосіб ви його приготували – засмажили, запекли або протушкували з овочами. Щоб зробити все ідеально, ознайомтеся з лайфхаками з приготування курки – і можна починати. Нижче – п'ять оригінальних рецептів, які можна приготувати до вечері.

А в нашому календарі травневих свят знайдете підказки для оригінальних подарунків.

Реклама

Бефстроганов з курки зі сметаною і томатною пастою

Бефстроганов з курки
Бефстроганов з курки

Інгредієнти

Реклама
  • 600 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 200 г сметани 20%;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • дрібка солі;
  • щіпка перцю;
  • олія.

Спосіб приготування

  1. Філе курячої грудки вимийте, обсушіть, наріжте на скибочки, злегка відбийте, накривши харчовою плівкою. Потім наріжте куряче філе товстими брусками.
  2. Цибулину середнього розміру очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
  3. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте цибулю, помішуючи, до золотистого кольору, п'ять хвилин.
  4. Викладіть до цибулі нарізане філе, збільште вогонь до сильного і смажте м'ясо до появи рум'яної скоринки сім-десять хвилин.
  5. Посоліть і поперчіть філе, посипте борошном і перемішайте, смажте ще дві хвилини, помішуючи, на середньому вогні.
  6. У мисці змішайте сметану з томатною пастою, залийте куряче філе, накрийте кришкою і тушкуйте бефстроганов із курки в сметані на слабкому вогні 15 хвилин.
  7. Подавайте зі сметаною з картопляним пюре, макаронами або рисом.

Запечена паста з куркою і перцем

Запіканка з пасти з куркою
Запіканка з пасти з куркою

Реклама

Інгредієнти

  • 275 г пасти;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 цибулина;
  • 3 солодких перці різних кольорів;
  • 1 ч. л. суміші спецій (паприка, чилі, сіль із добавками);
  • 500 г філе курячих стегенець;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • 1 б. томатного соусу для пасти;
  • 75 г тертого чеддера;
  • натуральний йогурт – для подачі.

Спосіб приготування

  1. Відваріть пасту в киплячій підсоленій воді до готовності.
  2. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте нарізане смужками філе п'ять хвилин, до золотистого кольору, перекладіть на тарілку.
  3. Додайте в сковороду подрібнену цибулю і нарізаний середніми шматочками перець, обсмажте на середньому вогні до м'якості, близько восьми хвилин.
  4. Всипте суміш приправ, перемішайте, готуйте одну хвилину, а потім поставте курку в сковороду, додайте томатне пюре і 50 мл води. Готуйте на повільному вогні кілька хвилин, потім додайте макарони і перемішайте.
  5. Розігрійте духовку в режимі гриль до середньої температури. Перекладіть пасту в форму для запікання, посипте тертим сиром і поставте в духовку запікатися до золотистого кольору.

Курячі рулети з курагою і чорносливом

Рулет з курячої грудки з сухофруктами
Рулет з курячої грудки з сухофруктами

Інгредієнти

  • 3 курячих грудки;
  • 12 шт. кураги;
  • 12 шт. чорносливу;
  • сир;
  • натуральний йогурт, сметана або кефір;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування

  1. Курагу і чорнослив залити гарячою водою. Дати постояти півгодини, потім промити і обсушити.
  2. Потім розрізати курячу грудку вздовж на дві частини, трохи відбити, посолити і поперчити за смаком.
  3. Викласти на грудку шматочок твердого сиру, курагу і чорнослив. У кожному рулетики має бути по дві кураги і по два чорносливи.
  4. Згорнути в рулетики, заколоти зубочисткою.
  5. Викласти в форму для запікання, зверху змастити йогуртом, сметаною або кефіром.
  6. Запікати в духовці на 200 градусів до готовності. Не пересушити.
  7. Перекласти рулети на блюдо і розрізати на порційні шматки. Прикрасити гілочками зелені і подавати з будь-якими гарнірами і соусами на свій смак.

Карі з куркою і картоплею

Карі з куркою
Карі з куркою

Інгредієнти

  • 3 ст. л. олії;
  • 500 г курячого філе, дрібно посіченого;
  • 1 цибулина, нарізана;
  • 3 зубчики часнику, подрібнених;
  • 1-2 червоних перчика чилі, подрібнених;
  • імбир, шматочок розміром з великий палець, очищений і натертий;
  • 1/2 склянки води або бульйону;
  • 1 ч. л. куркуми;
  • 1 ч. л. кумина (зіри);
  • 1 ч. л. меленого коріандру;
  • 1 кг картоплі, нарізаної великими шматками;
  • 3 середніх помідори, подрібнених;
  • 1 склянка зеленого горошку або суміші заморожених овочів;
  • сіль;
  • зелень кінзи або петрушки для подачі.

Спосіб приготування

  1. Розігріти у великій сковороді олію, обсмажити подрібнене куряче філе до золотистого кольору. До курки додати подрібнені цибулю, часник і чилі, готувати на середньому вогні хвилин 5 до м'якості цибулі.
  2. Якщо любите не дуже гострі страви, кількість перцю чилі необхідно зменшити.
  3. Додати спеції і тертий імбир, посолити, ретельно перемішати, готувати ще кілька хвилин.
  4. Викласти в сковороду картоплю, залити половиною склянки води або бульйону, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати хвилин 15 до м'якості картоплі.
  5. Потім додати порізані помідори і горошок або суміш морожених овочів.
  6. Томити карі під кришкою до готовності овочів.
  7. Якщо необхідно, посолити за смаком, побризкати соком лимона або лайма.
  8. Страву можна прикрасити свіжою зеленню. А подавати – з натуральним йогуртом або сметаною.

Кускус у мультиварці з курячим філе і овочами

Кускус з куркою та овочами
Кускус з куркою та овочами

Інгредієнти

  • 350 г кускусу;
  • 500 г курячого філе;
  • 1 цукіні;
  • 1 баклажан;
  • 1 морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 цибулина;
  • олія;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування

  1. Куряче філе нарізати кубиками. Обсмажити, періодично помішуючи, в змащеній олією чаші мультиварки 12 хвилин в режимі "Смаження".
  2. Цибулю дрібно порубати, а інші овочі нарізати кубиками. Додати в мультиварку до курячого філе, встановити режим "Тушкування" і готувати 20 хвилин.
  3. Влити 500 мл води, вимкнути програму "Тушкування" і на розігріві дочекатися закипання.
  4. У киплячу воду додати кускус, перемішати і відключити мультиварку. Залишити на десять хвилин для набухання під закритою кришкою.
  5. Перемішати і відразу подавати.

Тут знайдете ще 10 рецептів страв із куркою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти