Куряче філе – це швидко, смачно та ситно. Це м'ясо чудово поєднується з овочами, й неважливо, у який спосіб ви його приготували – засмажили, запекли або протушкували з овочами. Щоб зробити все ідеально, ознайомтеся з лайфхаками з приготування курки – і можна починати. Нижче – п'ять оригінальних рецептів, які можна приготувати до вечері.
А в нашому календарі травневих свят знайдете підказки для оригінальних подарунків.
Бефстроганов з курки зі сметаною і томатною пастою
Інгредієнти
- 600 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 200 г сметани 20%;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- дрібка солі;
- щіпка перцю;
- олія.
Спосіб приготування
- Філе курячої грудки вимийте, обсушіть, наріжте на скибочки, злегка відбийте, накривши харчовою плівкою. Потім наріжте куряче філе товстими брусками.
- Цибулину середнього розміру очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
- Розігрійте на сковороді олію і обсмажте цибулю, помішуючи, до золотистого кольору, п'ять хвилин.
- Викладіть до цибулі нарізане філе, збільште вогонь до сильного і смажте м'ясо до появи рум'яної скоринки сім-десять хвилин.
- Посоліть і поперчіть філе, посипте борошном і перемішайте, смажте ще дві хвилини, помішуючи, на середньому вогні.
- У мисці змішайте сметану з томатною пастою, залийте куряче філе, накрийте кришкою і тушкуйте бефстроганов із курки в сметані на слабкому вогні 15 хвилин.
- Подавайте зі сметаною з картопляним пюре, макаронами або рисом.
Запечена паста з куркою і перцем
Інгредієнти
- 275 г пасти;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 1 цибулина;
- 3 солодких перці різних кольорів;
- 1 ч. л. суміші спецій (паприка, чилі, сіль із добавками);
- 500 г філе курячих стегенець;
- 1 ст. л. томатної пасти;
- 1 б. томатного соусу для пасти;
- 75 г тертого чеддера;
- натуральний йогурт – для подачі.
Спосіб приготування
- Відваріть пасту в киплячій підсоленій воді до готовності.
- Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте нарізане смужками філе п'ять хвилин, до золотистого кольору, перекладіть на тарілку.
- Додайте в сковороду подрібнену цибулю і нарізаний середніми шматочками перець, обсмажте на середньому вогні до м'якості, близько восьми хвилин.
- Всипте суміш приправ, перемішайте, готуйте одну хвилину, а потім поставте курку в сковороду, додайте томатне пюре і 50 мл води. Готуйте на повільному вогні кілька хвилин, потім додайте макарони і перемішайте.
- Розігрійте духовку в режимі гриль до середньої температури. Перекладіть пасту в форму для запікання, посипте тертим сиром і поставте в духовку запікатися до золотистого кольору.
Курячі рулети з курагою і чорносливом
Інгредієнти
- 3 курячих грудки;
- 12 шт. кураги;
- 12 шт. чорносливу;
- сир;
- натуральний йогурт, сметана або кефір;
- сіль, перець.
Спосіб приготування
- Курагу і чорнослив залити гарячою водою. Дати постояти півгодини, потім промити і обсушити.
- Потім розрізати курячу грудку вздовж на дві частини, трохи відбити, посолити і поперчити за смаком.
- Викласти на грудку шматочок твердого сиру, курагу і чорнослив. У кожному рулетики має бути по дві кураги і по два чорносливи.
- Згорнути в рулетики, заколоти зубочисткою.
- Викласти в форму для запікання, зверху змастити йогуртом, сметаною або кефіром.
- Запікати в духовці на 200 градусів до готовності. Не пересушити.
- Перекласти рулети на блюдо і розрізати на порційні шматки. Прикрасити гілочками зелені і подавати з будь-якими гарнірами і соусами на свій смак.
Карі з куркою і картоплею
Інгредієнти
- 3 ст. л. олії;
- 500 г курячого філе, дрібно посіченого;
- 1 цибулина, нарізана;
- 3 зубчики часнику, подрібнених;
- 1-2 червоних перчика чилі, подрібнених;
- імбир, шматочок розміром з великий палець, очищений і натертий;
- 1/2 склянки води або бульйону;
- 1 ч. л. куркуми;
- 1 ч. л. кумина (зіри);
- 1 ч. л. меленого коріандру;
- 1 кг картоплі, нарізаної великими шматками;
- 3 середніх помідори, подрібнених;
- 1 склянка зеленого горошку або суміші заморожених овочів;
- сіль;
- зелень кінзи або петрушки для подачі.
Спосіб приготування
- Розігріти у великій сковороді олію, обсмажити подрібнене куряче філе до золотистого кольору. До курки додати подрібнені цибулю, часник і чилі, готувати на середньому вогні хвилин 5 до м'якості цибулі.
- Якщо любите не дуже гострі страви, кількість перцю чилі необхідно зменшити.
- Додати спеції і тертий імбир, посолити, ретельно перемішати, готувати ще кілька хвилин.
- Викласти в сковороду картоплю, залити половиною склянки води або бульйону, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати хвилин 15 до м'якості картоплі.
- Потім додати порізані помідори і горошок або суміш морожених овочів.
- Томити карі під кришкою до готовності овочів.
- Якщо необхідно, посолити за смаком, побризкати соком лимона або лайма.
- Страву можна прикрасити свіжою зеленню. А подавати – з натуральним йогуртом або сметаною.
Кускус у мультиварці з курячим філе і овочами
Інгредієнти
- 350 г кускусу;
- 500 г курячого філе;
- 1 цукіні;
- 1 баклажан;
- 1 морква;
- 1 солодкий перець;
- 1 цибулина;
- олія;
- сіль, перець.
Спосіб приготування
- Куряче філе нарізати кубиками. Обсмажити, періодично помішуючи, в змащеній олією чаші мультиварки 12 хвилин в режимі "Смаження".
- Цибулю дрібно порубати, а інші овочі нарізати кубиками. Додати в мультиварку до курячого філе, встановити режим "Тушкування" і готувати 20 хвилин.
- Влити 500 мл води, вимкнути програму "Тушкування" і на розігріві дочекатися закипання.
- У киплячу воду додати кускус, перемішати і відключити мультиварку. Залишити на десять хвилин для набухання під закритою кришкою.
- Перемішати і відразу подавати.
Тут знайдете ще 10 рецептів страв із куркою.
Читайте також:
- 3 салати з ананасами та куркою плюс нові додаткові інгредієнти
- 7 рецептів соковитої курки на сковороді
- 10 різноманітних страв з індички – від буженини до люля-кебабу
- 7 несподіваних страв із соєвим м'ясом – від соусу для макаронів до голубців
- Кускус – це як мікроскопічні макарони, тільки смачніше: в чому його користь і як готувати