Уже зовсім скоро будемо дивувати своїх мам і бабусь чудовою святковою їжею. Меню на 8 Березня має бути особливим, смачним і корисним. І звісно, варто подбати і про подарунки. Ще не визначилися з цим? Подивіться в наш календар березневих подарунків, там знайдете ідеї, чим здивувати коханих жінок на 8 Березня. У цій добірці знайдете рецепти закусок, салатів, гарячих страв і десертів.
Фаршировані помідори з тунцем
Помідор, начинений салатом з тунця – проста і дуже смачна закуска. Для неї краще буде тунець, консервований шматочками у власному соку.
Інгредієнти:
- 100 г консервованого тунця
- 1 яйце
- 3 помідори із щільною м'якоттю
- Зелена цибуля
- 2 ст. л. майонезу
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Яйця відварити круто, остудити і почистити. Дрібно нарізати або натерти на тертці.
- Помідори помити, зрізати верхівки і акуратно видалити м'якоть. Поставити томати догори дном на тарілку, щоб стік зайвий сік.
- Зелену цибулю помити і дрібно порубати.
- Змішати в мисці консервованого тунця, нарізану цибулю, варене яйце і майонез. Приправити до смаку.
- Наповнити помідори начинкою і одразу ж подавати.
Салат з курки з виноградом
Цей салат готується з курячої грудки, сиру, яєць, горіхів і зеленого винограду. Ідеальний варіант для застілля на 8 Березня.
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- 200 г твердого сиру
- 5 курячих яєць
- Гроно зеленого винограду
- Майонез – до смаку
- Підсмажений мигдаль або волоські горіхи – жменя
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Відварити курячу грудку в воді з додаванням спецій. Остудити і розібрати на волокна.
- Сир натерти на тертці, горіхи подрібнити в блендері.
- Яйця відварити круто, остудити, почистити і натерти на тертці.
- Виноград помити і розрізати кожну ягоду уздовж навпіл. За необхідності видалити кісточки.
- Викласти шарами курку, сир і яйця, змащуючи майонезом і посипаючи невеликою кількістю подрібненого мигдальних горіхів. Повторити шари.
- Прикрасити салат великими зеленими виноградинами, викладеними зрізом униз.
Порада: ви можете зробити один великий салат або подати його в порційних креманках.
Салат з пекінської капусти
Свіжий і легкий весняний салат, який можна подавати як гарнір до м'ясних і рибних страв.
Інгредієнти:
- 1 кг пекінської капусти
- 450 г огірків
- 150 г моркви
- Кілька гілочок кропу
- Кілька гілочок петрушки
- Кілька стебел зеленої цибулі
- Сіль за смаком
- Оливкова олія
Спосіб приготування:
- Пекінську капусту помийте і тонко наріжте, прибравши товсте біле листя.
- Огірки помийте, за бажанням очистіть і наріжте тонкими кружечками.
- Очищену моркву натріть на крупній тертці.
- Зелень помийте, обсушіть і дрібно порубати ножем.
- Усі підготовлені продукти з'єднаєте в салатник. Посоліть і заправте оливковою олією.
- Обережно перемішайте і дайте охолонути в холодильнику.
Відбивні з грибами, чорносливом і сиром
Інгредієнти:
- 500 г яловичої вирізки
- 180 г грибів
- 120 г цибулі ріпчастої
- 120 г чорносливу
- 20 г волоських горіхів
- 100 г сиру твердого
- 100 г сметани
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Спосіб приготування:
- М'ясо наріжте на шматочки завтовшки 2 см і відбийте. Посоліть і поперчіть з двох боків. Перекладіть у форму для запікання, змащену олією.
- Добре промийте чорнослив, залийте його теплою водою і залиште на пів години. Ще раз промийте та висушіть.
- Викладіть чорнослив на м'ясо в один шар, посипте колотими горіхами.
- Обсмажте на сковороді нарізані тонкими скибочками гриби. Додайте нарізаний півкільцями цибулю. Посоліть і поперчіть за смаком, готуйте до золотистого кольору цибулі.
- Викладіть гриби з цибулею зверху на чорнослив. Змастіть сметаною і посипте тертим сиром.
- Запікайте відбивні в розігрітій до 190º С духовці 40 хвилин або до золотистої скоринки.
Сметанник з фруктами та печивом
У цьому десерті багато сметани, завдяки чому він має приємний вершковий смак. Але, крім сметани, в десерті буде багато цікавих інгредієнтів.
Інгредієнти:
- 600 г шоколадних пряників
- 600 г сметани 25% жирності
- 100 г цукрової пудри
- 2 банана
- Горіхи (фундук, мигдаль, волоські) – за смаком
- Тертий чорний шоколад – за смаком
Спосіб приготування:
- Шоколадні пряники розрізаємо навпіл. Очищені банани ріжемо кружальцями.
- Наливаємо сметану в миску і ретельно перемішуємо з цукровою пудрою.
- Застеляємо скляну форму пластиковою плівкою. По одному занурюємо печиво в сметанний крем і щільно викладаємо на дно. Зверху кладемо шматочки бананів. Повторюємо шари і прикрашаємо залишками сметанним кремом.
- Даємо постояти протягом години при кімнатній температурі, а потім відправляємо торт в холодильник мінімум на три години.
- Перевертаємо торт на тарілку і знімаємо плівку. Посипаємо тертим шоколадом і горіхами.
Тут зібрано рецепти смачних страв для романтичної вечері на 8 Березня.