I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на 8 Березня: три рецепти легких десертів

Готуємо смачні святкові солодощі

Балувати і любити себе потрібно щодня. Але 8 Березня можна дозволити собі забути про дієти і насолодитися смачними десертами з нашої добірки. Ми радимо зробити повітряний шоколадний мус з ваніллю, ніжну італійську панна котту з полуничним желе та чудове персиково-сметанне желе.

Всі ці десерти готуються дуже просто, але вимагають певного часу на охолодження, тому їх краще зробити напередодні. Записуйте рецепти! А також варіанти оригінальних подарунків з нашого весняного календаря – для тих, хто шукає подарунки в останній момент.

Реклама

Шоколадний мус

Мус з шоколаду
Мус з шоколаду

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • Нарізаний чорний шоколад – 120 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Міцна кава – 2 ст.л.
  • Яйця, розділені на білки і жовтки – 2 шт.
  • Цукор – 60 г
  • Ванільний екстракт – 1/2 ч.л.
  • Вершки 35-40% жирності – 120 мл

Для подачі:

  • Збиті вершки
  • Свіжі ягоди
  • Шоколадна стружка

Спосіб приготування:

  1. Скласти в миску шоколад і вершкове масло, додати каву. Розтопити все в мікрохвильовій печі і перемішати, щоб вийшла однорідна гладка маса. Дати охолонути протягом декількох хвилин.
  2. Додати в шоколадну суміш яєчні жовтки і перемішати. Накрити кришкою і поставити в холодильник, поки збиваються яєчні білки і вершки.
  3. Збити яєчні білки до появи щільної піни. Додати половину цукру і збити до міцних піків. Відкласти в сторону.
  4. В окремій мисці збити холодні вершки, додавши цукор, що залишився, і ванільний екстракт.
  5. Дістати шоколадну суміш з холодильника і акуратно вмішати кілька ложок збитих білків, щоб розм'якшити масу.
  6. Потім додати решту білків і акуратно перемішати рухами від низу до верху.
  7. Додати збиті вершки і ще раз перемішати. Викласти шоколадний мус в шість креманок. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на кілька годин, щоб десерт охолов.
  8. Прикрасити шоколадний мус ягодами, тертим шоколадом або додатковою порцією збитих вершків.

Читайте також:

Реклама

Панна котта з полуницею

Десерт з полуничним желе
Десерт з полуничним желе

Час приготування:

  • Більше 3-х годин

Інгредієнти:

Для вершкового желе:

  • Вершки 20% – 400 мл
  • Порошковий желатин – 1 ст.л.
  • Цукор – 70 г
  • Молоко – 100 мл

Для полуничного желе:

  • Полуниця – 200 г
  • Цукор – 50 г
  • Желатин – 2 ч.л.
  • Полуниця або м'ята – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Для вершкового желе желатин залити 4 ст.л. холодної води і залишити на п'ять хвилин. Вершки і молоко влити в невелику каструлю, додати цукор.
  2. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Зняти з вогню. Влити суміш в миску з желатином і розмішати до повного його розчинення. Розлити суміш у чотири келихи. Дати охолонути до кімнатної температури і відправити в холодильник на дві-три години.
  3. Приготувати полуничне желе. Желатин залити 2 ст.л. води і дати набрякнути протягом п'яти-семи хвилин. Полуницю покласти в каструлю, додати цукор і 3 ст.л. води. Варити, помішуючи, до розчинення цукру. Збити ягоди в пюре за допомогою блендера. Влити гаряче пюре в миску з желатином і розмішати до повного розчинення. Дати охолонути до кімнатної температури.
  4. Вилити полуничну масу поверх застиглої панна котти і поставити в холодильник до повного застигання.
  5. Подавати десерт, прикрасивши його свіжою полуницею або м'ятою.

Персиковий десерт з желе і збитими вершками

Желе з персиками
Желе з персиками

Час приготування:

  • Більше 3-х годин

Інгредієнти:

Для желе:

  • Консервовані персики – 480 мл
  • Персиковий сік
  • 1 упаковка порошкового персикового желе

Для крему:

  • Вершки 35% – 200 мл
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор – 3 ст.л.
  • 1 пакетик згущувача для вершків

Спосіб приготування:

  1. Консервовані персики витягти з сиропу і нарізати дрібними кубиками, помістити на дно склянок.
  2. Приготувати желе. Сироп від персиків змішати з персиковим соком (маємо отримати 300 мл). Прогріти і додати порошкове персикове желе (стандартна упаковка, розрахована на 300 мл рідини). Добре перемішати, залити персики і поставити в холодильник, щоб желе застигло.
  3. Для крему змішати вершки, сметану, цукор і загущувач для вершків. Збити.
  4. Викласти крем поверх желе. За бажанням прикрасити десерт шматочками персиків, тертим шоколадом, горіхами або гранолою.

Раніше ми ділилися 5 рецептами легких алкогольних напоїв до 8 Березня. Також розповідали, як приготувати капкейкі з полуничною начинкою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти