Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Що приготувати на католицьке Різдво: ТОП-5 рецептів

Пропонуємо вам рецепти святкових страв, які готують в Європі і Америці на Різдво

На Різдво запікають птицю або м'ясо в духовці
На Різдво запікають птицю або м'ясо в духовці
Фото: freepik.com

25 грудня католики в більш ніж 100 країнах світу відзначають Різдво – одне з головних християнських свят. Цей день традиційно прийнято проводити зі своєю родиною і готувати смачну вечерю.

Дивіться відео, як святкують Різдво в різних країнах світу:

До речі, в Західній Європі головне сімейне застілля і подарунки супроводжують саме зустріч Різдва, а Новий рік проводять з друзями або навіть на вулиці.

М'ясний рулет з фруктовою начинкою

211351e2cc288be81e1edcd4d8184b7b
Свиний рулет з начинкою
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої корейки
  • 4 скибочки білого хліба
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 3 ківі
  • 2 груші
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Ківі і груші очистити. Груші розрізати на четвертинки, видалити серцевину. Нарізати фрукти невеликими кубиками.
  2. З хліба зрізати скоринку. М'якоть розкришити і злегка підсушити.
  3. Розігріти в сковороді вершкове масло, обсмажити ківі і груші протягом 3 хвилин. Відразу ж перекласти в миску.
  4. Додати до фруктів хлібні крихти і перемішати.
  5. М'ясо помити і обсушити. Гострим вузьким ножем зробити збоку глибокий поздовжній надріз.
  6. Помістити в надріз фруктову суміш. Закріпити розріз дерев'яними зубочистками.
  7. М'ясо натерти сіллю і перцем. У сковороді розігріти олію.
  8. Обсмажити свинину по 2 хвилини з кожного боку. Перекласти у форму для запікання.
  9. Розігріти духовку до 200 °С. Готувати свинину 50 хвилин зменшити температуру до 180 °С.
  10. Влити в форму 0,5 склянки води, запікати ще 20 хвилин.

Фаршировані печериці від Марти Стюарт

c04b1c488e8618c7b71122f8a71fee4d
Шампіньйони з начинкою
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Оливкова олія
  • 3 скибочки тостового хліба
  • 1 зубчик подрібненого часнику
  • 140 г козячого сиру
  • 1/2 склянки листя петрушки
  • 1/4 ч.л. пластівці червоного перцю
  • Сіль
  • 565 г печериць, ніжки зрізати

Спосіб приготування:

  • Розігріти духовку до 200 градусів. Злегка змастити деко оливковою олією.
  • У кухонному комбайні збити хліб і часник до отримання дрібних крихт; відкласти 1/2 склянки суміші в сторону.
  • Додати козячий сир, зелень і пластівці перцю. Приправити сіллю і збити.
  • Викласти начинку в кожен гриб і посипати крихтами.
  • Запікати, поки гриби не стануть м'якими і злегка не підрум'яняться, від 15 до 20 хвилин.

Паштет з печінки з білим вином

4766fe0d7b5ec75e611cc12e06751e2b
Печінковий паштет
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 500 г курячої або телячої печінки
  • 150 г вершкового масла
  • 100 мл сухого білого вина
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 100 г жирних вершків
  • 5 ст.л. рослинної олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. чебрецю
  • Мелений мускатний горіх
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Печінку помити, видалити плівки і жили. Нарізати середніми шматочками.
  2. Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
  3. Розігріти сковороду на середньому вогні, додати третину вершкового масла і розтопити. Обсмажити цибулю і часник до м'якості, близько 5 хвилин. Додати печінку і готувати ще 10 хвилин.
  4. Додати вино і прянощі, смажити близько 5 хвилин. Влити вершки, прогріти і зняти з вогню.
  5. Подрібнити масу за допомогою блендера до отримання гладкого однорідного пюре. Перекласти паштет в форму.
  6. Розтопити масло. Піну зняти шумівкою, рідке масло процідити. Залити топленим маслом паштет. Накрити плівкою і зберігати в холодильнику.

Різдвяний салат від Джеймі Олівера

6592390013_0ffe1613be_b
Різдвяний салат з мандаринами
Фото: lemanandwife.blogspot.com

Інгредієнти:

  • 4 кульки моцарели по 100 г
  • 4 великих мандарина
  • 2 жмені руколи
  • Кілька гілочок м'яти
  • 4 скибочки прошутто
  • 50 г пармезану
  • Сіль
  • Мелений перець
  • Цедра і сік одного лимона
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний оцет

Спосіб приготування:

  1. Розрізати моцарелу на шматки і викласти на тарілку. Посипати сіллю, перцем і дрібно натертою лимонною цедрою. Зверху розкласти тонкі кружальця очищених мандаринів.
  2. Скропити сумішшю лимонного соку і оливкового масла салатні листя. Загорнути їх в скибочку прошутто як букет. Викласти на тарілку зверху на мандарини і моцареллу.
  3. Посипати тонкою стружкою пармезану і м'ятними листям. Скропити бальзаміком.

Торт "Чорний ліс"

b65cd79b17dea5b559933f656828634d
Шварцвальдський торт
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 140 г жовтків (7 шт.)
  • 130 г цукру
  • 126 г білків
  • 25 г борошна
  • 25 г крохмалю
  • 25 г какао
  • 50 г розтопленого вершкового масла

Для начинки:

  • 300 г замороженої вишні
  • 100 мл води
  • 3 ст. л. цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Для сиропу:

  • 200 мл вишневого соку
  • 2 ст.л. ванільного цукру
  • 1 ст.л кірша

Для крема:

  • 500 мл вершків (35%)
  • 2 ст.л. цукрової пудри
  • ванільний цукор

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно, крохмаль і какао. Жовтки збити з 1/2 цукру в щільну світлу масу.
  2. Збити білки з цукром, що залишився до міцних піків.
  3. До жовтків додати 1/3 збитих білків, всипати сухі інгредієнти, перемішати. Додати білки, що залишилися.
  4. Частину тіста (2-3 ст.л.) перемішати з розтопленим вершковим маслом. Додати в основне тісто, розмішати.
  5. Вилити в підготовлену форму і випікати 45 хвилин в розігрітій до 180 С духовці. Бісквіт остудити, вийняти з форми. Розрізати на 3 коржі.
  6. Вишню розморозити, злити сік, що вийшов. Крохмаль перемішати з водою, додати до ягодам разом з цукром. Довести до кипіння і варити протягом 1-2 хвилин, помішуючи. Остудити.
  7. Для сиропу вишневий сік і цукор прокип'ятити, остудити, додати Кірш.
  8. Холодні вершки збити разом з цукровою пудрою і ваніллю.
  9. Перший корж просочити сиропом, викласти частину крему. Зверху помістити половину вишневої начинки. Накрити другим коржем, просочити сиропом. Повторити процедуру з вершками і начинкою. Третій корж просочити й укласти просоченою стороною всередину.
  10. Верх і боки змастити збитими вершками. Видавити розетки з решти вершків. Бока і верх можна посипати тертою шоколадом і прикрасити вишеньками. Поставити торт в холодильник на годину.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділились рецептами європейської різдвяної випічки. Ми також писали, як приготувати штолен по рецепту Юлії Висоцької.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Вчора, 09:01Food

Новини партнерів