У свято 8 Березня все має бути красиво. Це стосується не тільки святкового меню, а й того, які подарунки ви підготували і що ви їстимете на десерт. Спробуйте приготувати тарталетки з пісочного тіста із заварним кремом і свіжими ягодами. Якщо свіжих ягід немає, їх можна замінити фруктами на ваш смак.
Тарталетки із заварним кремом і малиною
Інгредієнти:
- Малина – 400 г
- Борошно – 140 г
- Цукор – 80 г
- Масло вершкове – 100 г + 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Для крему:
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Молоко – 100 мл
- Жовтки – 2 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
Для прикраси:
- Свіжа малина
- Цукрова пудра
- Листя м'яти
Рецепт приготування:
- Приготувати тісто. Розтерти 100 г вершкового масла з цукром до його повного розчинення. Додати яйце і розмішати в однорідну масу. Всипати просіяне борошно, вимісити гладке однорідне тісто. Загорнути його в плівку і покласти в холодильник на 1 годину.
- Розділити тісто на 6 частин, розкачати їх у тонкі коржі. Помістити в змащені маслом форми для тарталеток і поставити в заздалегідь розігріту до 180° C духовку на 25 хвилин. Дати охолонути на решітці. Потім вийняти з форм.
- Приготувати крем. Молоко закип'ятити. У каструльці розтерти жовтки з цукром і кукурудзяним крохмалем до однорідності.
- Інтенсивно розмішуючи, влити в жовткову суміш гаряче молоко. Поставити каструльку на невеликий вогонь і готувати, помішуючи, доки крем не почне відставати від стінок каструльки, приблизно 5 хвилин. Дати охолонути.
- Малину вимити й обсушити. Розкласти по тарталетах крем, зверху прикрасити малиною. За бажанням присипати цукровою пудрою і декорувати листям м'яти.
Тут знайдете 3 рецепти класичних французьких десертів.