I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Десерти на Новий рік: ТОП-5 святкових рецептів

Солодкі страви на Новий рік-2021

Жоден новорічний стіл не обходиться без десертів. Тим паче господар 2021 року – Металевий Бик – солодощі обожнює. Тому важливо підійти з усією відповідальністю до цієї частини свята. Пропонуємо рецепти смачних десертів, які сподобаються як дорослим, так і дітям. І пам'ятайте, Бик дуже любить, коли в десертах присутні фрукти і ягоди.

Торт "Йогуртовий персик"

Реклама
Фото:Іnstagram.com/popo_pek

Інгредієнти

Для бісквіту:

  • 300 г цукру
  • 45 г кокосової стружки
  • 300 г борошна
  • 130 г мигдальної муки
  • 240 г вершкового масла
  • 6 яєць
  • 130 г молока
  • 16 г розпушувача

Для суфле:

Реклама
  • 500 г йогурту
  • 500 г вершків 33%
  • 150 г цукрової пудри
  • 20 г желатину

Для фруктового желе:

  • 12 г желатину
  • 350 г консервованих персиків
  • 1 ст. л. цукру
  • 150 мл води

Як приготувати

  1. Цукор змішати з розтопленим вершковим маслом. Вмішати яйця, потім всі сухі інгредієнти. Додати молоко. Розлити тісто в 2 кільця і ​​випікати за 140 °С до готовності. Готові та охолоджені коржі загорнути в плівку і прибрати в холодильник на ніч.
  2. Пудру змішати з йогуртом. Желатин замочити в частині вершків і розтопити в мікрохвильовці, додати в йогурт. Решта вершків збити і вмішати в йогуртовую суміш.
  3. Коржі розділити кожен на 2 частини. Викладати в кільце з ацетатною плівкою коржі, чергуючи із суфле та персиками. Поставити торт в холодильник до застигання.
  4. Нарізати персики для шару желе. Викласти в сотейник разом із желатином, цукром і водою. Поварити 5 хвилин до повного розчинення желатину. Вилити зверху на торт і прибрати в холодильник до повного застигання.

Тірамісу з апельсинами від Джеймі Олівера

Реклама
65_ls.1544610897
Тірамісу з апельсинами
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 200 мл жирних вершків
  • 100 г якісного чорного шоколаду (70%), плюс для подачі
  • 100 г печива савоярді
  • 150 мл гарячої міцної кави
  • 50 мл десертного вина "Він Санто" або солодкого хересу
  • 500 г сиру Рікотта
  • 250 г сиру маскарпоне
  • 1 ч. л. ванільної пасти
  • 3 ст. л. рідкого меду
  • 1 апельсин або мандарин

Спосіб приготування:

  1. Щоб зробити ганаш, вилийте вершки в каструлю і обережно доведіть до кипіння на середньому вогні.
  2. Додайте дрібку морської солі, розламайте шоколад і перемішайте. Суміш повинна стати гладкою і блискучою. Потім зніміть із вогню і відкладіть убік.
  3. Викладіть печиво в форму 20 см x 30 см, обережно полийте гарячою підсолодженою кавою і збризніть його вином або солодким хересом.
  4. Розподіліть шоколадний ганаш поверх рівним шаром.
  5. У кухонному комбайні подрібніть рикотту, маскарпоне, пасту з ванільних бобів і мед до гладкої однорідної маси. Вилийте цю вершкову суміш поверх шару шоколаду.
  6. Поставте в холодильник мінімум на 2 години, щоб десерт застиг. Подавайте, посипавши тертим шоколадом і апельсиновою цедрою.

Десерт "Чорний ліс"

45_ls.1544702031
Десерт "Шварцвальд"
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 200 г сметани 25%
  • 150 г вишні без кісточок
  • 50 мл червоного вина
  • Цукор – за смаком
  • Шоколад – для прикраси

Для шоколадного кексу:

  • 150 г борошна
  • 225 г вершкового масла
  • 175 г цукру
  • 3 яйця
  • 3 столових ложки молока
  • 50 г какао-порошку
  • 1 ч. л. розпушувача

Спосіб приготування:

  1. Спечіть кекс: вершкове масло розітріть з цукром і збийте в пишну масу. Додайте яйця по одному і продовжуйте збивати.
  2. Влийте молоко, додайте какао і перемішайте.
  3. Додайте борошно, просіяне разом з розпушувачем, і перемішайте тісто.
  4. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть тісто і готуйте в режимі "Випікання" протягом 60 хвилин. Кекс можна також спекти в формі, поставивши її в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 °С.
  5. Підготуйте вишню: викладіть ягоди в сковороду, додайте трохи цукру і вино. Уваріть протягом 5-7 хвилин.
  6. Охолоджений кекс поламайте руками і викладіть у стакани. Зверху викладіть вишню і полийте сиропом.
  7. На вишню викладіть жирну сметану, посипте тертим шоколадом і прикрасьте вишнею.

Персиковий десерт зі збитими вершками

37_ls.1544294533
Персиковий десерт
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

Для желе:

  • Консервовані персики – 480 мл
  • Персиковий сік
  • 1 упаковка порошкового персикового желе

Для крему:

  • Вершки 35% – 200 мл
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор – 3 ст. л.
  • 1 пакетик згущувача для вершків

Спосіб приготування:

  1. Консервовані персики витягти з сиропу і нарізати дрібними кубиками, помістити на дно склянок.
  2. Приготувати желе. Сироп, що залишився від персиків, змішати з персиковим соком (маємо отримати 300 мл). Прогріти і додати порошкове персикове желе (стандартна упаковка, розрахована на 300 мл рідини). Добре перемішати, залити персики і поставити в холодильник, щоб желе застигло.
  3. Для крему змішати вершки, сметану, цукор і загущувач для вершків. Збити.
  4. Викласти крем поверх желе. За бажанням прикрасити десерт шматочками персиків, тертим шоколадом, горіхами, гранолою або безе.

Трайфл із полуницею

depositphotos_25376861_m-2015
Новорічний трайфл
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Цукор – 1 стакан
  • Вершкове масло – 150 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Коньяк – 50 мл

Для крему:

  • Молоко – 0,5 л
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Заморожені ягоди – за смаком
  • Рідкий мед – 1 ст. л.
  • Шоколад – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Для бісквіту потрібно змішати всі інгредієнти, вилити суміш на деко і поставити випікати в духовку, розігріту на 180 °С на 15 хвилин.
  2. Щоб приготувати заварний крем, борошно змішуємо з молоком, ретельно перемішуючи. Ставимо каструлю на невеликий вогонь. Додаємо в неї молоко і яйця, помішуючи. У момент, коли суміш добре нагріється, варто додати цукор. Пізніше додаємо суміш молока з борошном, яку ми підготували раніше. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо в неї вершкове масло, перемішуємо, поки воно не розтопиться і відставляємо охолоджувати.
  3. Тепер трайфл потрібно зібрати в склянці. Кілька шматочків бісквіта кладемо в склянку, додаємо трохи ягід і коньяку, поливаємо кремом і знову додаємо бісквіт, знову поливаємо кремом, а також медом і тертим шоколадом.

Шоколадно-апельсиновий мус

depositphotos_63432993_m
Шоколадний мус
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Коньяк – 2 ст. л.
  • Жовтки 4 яєць
  • Білки 4 яєць
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Чорний шоколад – 200 г
  • Апельсиновий фреш – 4 ст. л.
  • Цедра апельсина або лимона – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. У мисці з'єднати вершкове масло, подрібнений чорний шоколад, 2 ст. л. цукру і 4 ложки холодної води. Все розтопити на водяній бані і перетворити на шоколадну однорідну суміш.
  2. Відокремити жовтки від білків. У жовтки додати апельсиновий фреш і лимонну цедру, можна апельсинову. Все перебити віночком.
  3. Збиті жовтки перемішати з розтопленим шоколадом. Решта білки збити до міцної піни і з'єднати з шоколадною сумішшю. Обережно, щоб легкість збереглася в десерті, перемішати лопаткою.
  4. Залити в формочки або склянки для десертів. Поставити десерт в холодильник і чекати повного застигання.

Тут знайдете 5 рецептів неймовірних десертів з яблуками.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти