I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Еспресо – найкраще, що може бути з кавовими зернами. Історія, тонкощі та правила приготування

День кави еспресо – відзначають шанувальники цього напою. Спочатку свято виникло в Італії, але незабаром поширилося по всьому світу

Сьогодні важко знайти людину, яка не починала б свій день з чашки кави. Звісно, нині існує безліч її варіацій, і ви навіть можете любити більше американо або капучино, але іноді хочеться міцніше. І тоді з'являється еспресо. Дізнаємося, з яких зерен його краще готувати, як це зробити за допомогою аеропреса, гейзерної кавоварки і френч-преса. І пам'ятайте, тільки ті кавові зерна, що правильно зберігаються, можуть забезпечити смачний напій.

"Під тиском" у світову подорож

Реклама

1901 рік, Мілан. Відомий інженер Ліджі Беццера запатентував першу машину для приготування еспрессо. Але пристрій був недосконалим. Тому упродовж наступних десятиліть інженери допрацьовували і створювали нові системи всередині еспресо-машин.

І тільки в 60-х роках ХХ століття італієць Карло Ернесто Валенте зібрав воєдино всі напрацювання і створив еспресо-машину, система якої використовується в сучасних. Звісно, з незначними змінами.

Тому недарма головними еспресоманами традиційно вважають італійців. Там культура споживання напою виведена на найвищий рівень. Жоден ранок не може початися з чашки еспресо і жоден обід не буде логічно завершеним без неї.

Реклама

Еспресо
Еспресо

"Під тиском" – так перекладається слово "еспресо" з італійської. І цей приємний "тиск" ладні відчувати на собі мільйони людей щодня.

Уся сіль у зернах

Реклама

Суміші для еспресо складаються з різних сортів арабіки. Іноді використовують робусту. У арабіки ніжніший і м'якіший смак. Робуста міцніша і гірка, в ній більше кофеїну. Ще робуста дає кавову піну на поверхні еспресо. При цьому використання робусти може мати, наприклад, запах паленої гуми.

Зерна мають бути свіжого обсмажування – середнього або темного, – тобто та каву, яка зберігалася не більше місяця.

Читайте також:

Як приготувати еспресо в домашніх умовах

Метод №1. Аеропрес

Це ідеальний варіант для приготування еспресо. Хоча текстура може відрізнятися від того, що ви отримаєте з кавомашини, смак і вміст кофеїну з аеропреса теж вражає.

Що знадобиться

  • Аеропрес
  • Якісна кава в зернах
  • Фільтрована вода

Спосіб приготування

  1. Подрібніть близько 2 столових ложок кави до консистенції, що нагадує кухонну сіль. Покладіть у фільтр.
  2. Додайте приблизно 100 мл води. Вода має бути максимально нагріта, але не окріп. Додайте каву і натисніть на поршень. Пам'ятайте, еспресо залежить від тиску. Перелийте свою каву в чашку і насолоджуйтеся!

Метод №2. Гейзерна кавоварка

За допомогою цього обладнання ви не отримаєте ідеального еспресо, але, за словами експертів, напій у цій кавоварці виходить задовільним.

Що знадобиться

  • Гейзерна кавоварка
  • Якісна кава в зернах
  • Фільтрована вода

Спосіб приготування

  1. Подрібніть 2 столові ложки кави якомога дрібніше.
  2. Налийте на дно кавоварки близько 100 мл води. Засипте кавову гущу у вбудований фільтр, струшуючи, щоб вона осіла. Щільно прикрутіть кришку і поставте його на середній вогонь.
  3. Чекайте, доки кава не почне розбухати і спінюватися вгорі – гаряча вода створить тиск, необхідний для приготування концентрованої кави. Коли верх заповниться кавою, вона готова.

Метод №3. Френч-прес

Експерти вважають, що це не найкращий варіант для приготування еспресо, бо він робить напій маслянистим. Хоча – у кожного свої смаки.

Що знадобиться

  • Френч-прес
  • Якісна кава в зернах
  • Чайник
  • Фільтрована вода

Спосіб приготування

  1. Подрібніть 2 столові ложки кави до консистенції трохи дрібніше, ніж кухонна сіль.
  2. У чайнику нагрійте 1 склянку води, не доводячи до кипіння. Це має бути майже окріп.
  3. Висипте каву у френч-прес, залийте його водою так, щоб вона увібралась. На це знадобиться 30 секунд.
  4. Потім вилийте решту води і дайте каві настоятися близько 4 хвилин.
  5. Опустіть поршень наполовину, використовуючи повільний, постійний тиск. Підніміть його до самого верху, а потім опустіть повністю вниз, використовуючи так само рівномірний тиск. Напій готовий.

За матеріалами: Аtlascoffeeclub.com.

Тут дізнаєтеся, що потрібно додати до кави, щоб розкрити її смак сповна.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти