I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

ТОП-7 найкращих рецептів млинців на Масницю

Встигніть смачно підготуватися до свята

До завершення Масниці лишилося не так багато часу, тому важливо розуміти, що приготувати до святкового столу. Якщо готуватимете млинці з начинкою, то прислухайтеся, що з цього приводу радять зірки – тут знайдете 12 начинок для кожного знака зодіаку. Для дуже вибагливих – тут же знайдете рецепт шоколадного млинцевого торта, картопляних млинців і дитячих млинців ыз шоколадом і печивом.

Хочете зробити приємне близьким і рідним та подарувати оригінальну річ до Масниці – скористайтеся нашим березневим календарем свят.

Реклама

Дріжджові млинці на молоці


Млинці на дріжджах
Млинці на дріжджах

Інгредієнти

Реклама
  • Свіжі дріжджі – 20 г
  • Цукор – 3 ч. л.
  • Молоко – 1 л
  • Борошно – 550-600 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Дрібка солі
  • Олія – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Розтерти дріжджі з 1 ч. л. цукру до стану кашки.
  2. Додати 240 мл теплого молока і 1 ст. л. борошна, розмішати і залишити до появи бульбашок.
  3. Відокремити жовтки від білків.
  4. У миску з дріжджами влити молоко, що залишилося, додати цукор, сіль, жовтки і добре розмішати.
  5. Поступово всипаючи просіяне борошно, замісити тісто консистенції сметани. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 30-60 хвилин до збільшення обсягу вдвічі.
  6. У підійшло тісто додати олію.
  7. Білки збити в піну і акуратно ввести в тісто лопаткою.
  8. Випікати на розігрітій сковороді, змастивши її олією тільки перед першим млинцем.

Читайте також:

Рожеві млинці за рецептом Григорія Германа

Реклама

Інгредієнти

  • Відварений буряк – 1 шт.
  • Молоко – 120 мл
  • Борошно – 100 г
  • Мак – 2 ч. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Крем-сир – 200 г
  • Яйця перепелині (або курячі) – 2 шт.
  • Рожева цибуля – 1 шт.
  • Оселедець – 1 шт.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Кріп і сіль

Спосіб приготування

  1. Відварений буряк очистити, нарізати і перебити в блендері. Пересипати перебитий буряк у миску, додати частину молока і мак, ретельно перемішати.
  2. Ввести борошно, влити молоко та олію і замісити тісто за допомогою міксера. Посолити суміш. Смажити млинці на сковороді.
  3. Цибулю нарізати півкільцями і залити оцтом, бажано якимось смачним, наприклад, винним. Подрібнити зелень і додати її до крем-сиру, влити трохи рослинного масла і ретельно перемішати. Оселедець розібрати на філе, очистити від кісточок і нарізати смужками. Почистити яйця і розрізати їх навпіл.
  4. Викласти млинці на тарілку і прикрасити начинкою – викласти крем-сир, оселедець, яйця і мариновану цибулю, зверху посипати кропом.

Читайте також:

Вівсяні млинці з маком

Фото: instagram.com/yashyulya/

Інгредієнти (на 5 млинців)

  • 50 г вівсяних пластівців
  • 1 ст. л. маку
  • 1 неповна ч. л. розпушувача
  • 50 г м'якоті яблука
  • 50 г йогурту
  • 1 яйце
  • дрібка кориці

Спосіб приготування

  1. Помістити в чашу блендера вівсяні пластівці, подрібнити.
  2. Додати м'якоть яблука шматочками і всі інші інгредієнти – збити. Залишити тісто на 10-15 хвилин.
  3. Добре розігріти сковороду, випікати млинці.

Читайте також:

Шоколадний млинцевий торт

Фото: instagram.com/nam_tut_vkusno/

Інгредієнти

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Масло – 3 ст. л.
  • Молоко – 700 мл.
  • Борошно – 200 г
  • Какао – 40 г

Для крему

  • Вершки 33% – 350 мл
  • Сметана 20% – 250 мл
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Ягоди, горіхи за бажанням

Спосіб приготування

  1. Змішати яйця з цукром і маслом і половиною молока. Поступово всипати просіяне борошно і какао.
  2. Розмішувати до зникнення грудочок, влити решту молока, перемішати.
  3. Випікати млинці.
  4. Для крему змішати вершки, сметану і цукрову пудру і збити до густоти.
  5. Складати торт краще в металевій формі: вистилати дно і боки форми млинцями. Викласти крем.
  6. Зробити 5-6 штук млинцевих рулетів з кремом і викласти їх у форму. Зверху – крем. Повторювати так, доки не залишиться кілька млинців. Ними потрібно вкрити торт і прибрати в холодильник.
  7. Прикрасити ягодами і горіхами.

Картопляні млинці

Інгредієнти

  • 2 картоплини
  • 1 зубок часнику
  • трохи кропу
  • 2 яйця
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1,5 склянки молока
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки олії
  • дрібка куркуми
  • сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Яйця розітріть із сіллю і цукром, влийте молоко і збийте вінчиком.
  2. Поступово всипати просіяне борошно і перемішайте, щоб вийшло тісто з консистенцією рідкої сметани.
  3. Додайте 1 ст. ложку олії, щоб млинці в процесі смаження не прилипали.
  4. Дайте тісту трохи настоятися, а поки займіться картоплею.
  5. Сиру картоплю очистіть від шкірки і потріть на дрібній тертці.
  6. До картоплі натріть зубок часнику, додайте подрібнений кріп, куркуму і перемішайте.
  7. Можете за бажанням додати та інші улюблені спеції.
  8. Введіть картопляну масу в тісто і акуратно перемішайте віночком до однорідності.
  9. Розігрійте сковороду і змастіть її олією. Надалі додавати олію не знадобиться.
  10. Перемішайте тісто, налийте порцію на сковороду і розподіліть по всій площині.
  11. Випікайте картопляні млинці до золотистого кольору з обох боків, приблизно 2-3 хвилин.
  12. Подавайте картопляні млинці як самостійну страву із соусом, сметаною або з будь-якою начинкою.

Тонкі млинці на воді

Млинці на воді
Млинці на воді

Інгредієнти

  • 600 мл води
  • 2 яйця
  • 160 г пшеничного борошна (склянка)
  • 1/2 ч. оожки солі
  • 2 ст. ложки цукрового піску
  • 2 ст. ложки олії

Спосіб приготування

  1. Яйця збити із сіллю і цукром, до розчинення.
  2. Влити воду, перемішати. Борошно просіяти, всипати в рідину. Перемішати вінчиком до однорідності. Відставити на годину, щоб набухла клейковина.
  3. Влити олію і добре перемішати.
  4. Набираючи по половині ополоника, виливати тісто на млинцеву сковороду діаметром 22-24 см. Смажити млинці по хвилині на сторону.
  5. Готові млинці складати на тарілку. Змащувати їх маслом не потрібно – вони не злипаються.

Дитячі млинці

Млинці з бананом і шоколадом
Млинці з бананом і шоколадом

Інгредієнти

Для млинців

  • 100 г борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 1-2 яйця
  • 1 ст. л. олії
  • 300 мл молока


Для начинки

  • 2 банани
  • 100 г нутели
  • 4 середніх печива

Спосіб приготування

  1. Покласти борошно, цукор і щіпку солі у велику миску. Зробити лунку в центрі, додати яйця, олію та 2 ст. л. молока.
  2. Збити вінчиком до отримання однорідної маси.
  3. Повільно влити молоко, що залишилося, помішуючи, щоб вийшло гладке тісто без грудочок.
  4. Розігріти млинцеву сковороду, змащену маслом, і посмажити на ній тонкі млинці.
  5. Намазати млинці шоколадною пастою, потім посипати розкришеним печивом.
  6. Викласти зверху нарізані кружальцями банани.
  7. Загорнути млинці й подавати.

Тут дізнаєтеся 6 способів красивої подачі млинців на Масницю.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти