Головний кулінар каналу "Україна" і ведущий програми "Ранок із Україною" Григорій Герман не перестає радувати шанувальників вишуканими рецептами. Зовсім нещодавно він поділився своїм рецептом салату олів'є, а цього разу телезірка запропонував особливий, святковий десерт, який підкорить серце кожного.
Мандаринова пана кота від Григорія Германа
Інгредієнти для вершкової суміші
- Вершки 20% – 400 мл;
- Цукор – 2 ст. л.;
- Желатин – 10 г;
- Вода – 2 ст. л.;
- Ванільний цукор – щіпка.
Мандаринова суміш:
- мандарини – 3-4 шт.;
- цукор – 0,5 ст. л.;
- желатин – 5 г;
- вода – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Залити водою желатин, перемішати і залишити набухати.
- У невелику каструлю висипати цукор, влити вершки і поставити на плиту. Гарненько нагріти, не доводячи до кипіння – головне, щоб розтанув цукор. Потім додати ванільний цукор. Зняти вершкову масу з плити, додати желатин і перемішати до повного розчинення желатину.
- Після чого потрібно залити вершки в склянки, залишаючи місце для мандаринового шару. Остудити і поставити в холодильник застигати.
- Для мандаринового шару потрібно залити желатин холодною водою, перемішати і відставити.
- Вичавити сік із мандаринів і трохи залишити дольками для прикраси. Готовий сік краще процідити, щоб позбутися від м'якоті. Додати цукор і нагріти на плиті (не кип'ятити), додати желатин і перемішати до однорідності.
- Пора дістати склянки із застиглим вершковим шаром і покрити його мандариновим. Відправити пана коту в холодильник, бажано на ніч або до того моменту, доки желе повністю не застигне.
Тут зібрані рецепти найкращих десертів на Новий рік-2021.