I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як правильно тушкувати капусту: 5 рецептів

Кращі рецепти тушкованої капусти з фото

Тушкована капуста – гордість української, і не тільки, кухні. Ця страва чудово поєднується з м'ясом і грибами. Вона прекрасна в варениках і дріжджових пиріжках. Та й просто так – вона смачна. У цій добірці – знайдете 5 рецептів тушкованої капусти, а також дізнаєтеся тонкощі її приготування.

А щоби підібрати вдалі подарунки своїм близьким, скористайтеся нашим березневим календарем свят .

Реклама

Як тушкувати капусту з м'ясом

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти
  • 400 г свинини
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1-2 ст. л. томатної пасти
  • Сіль, цукор і чорний перець – за смаком
  • Лаврове листя – 1-2 шт.
  • 0,5 ч. л. насіння коріандру
  • 4 ст. л. соняшникової олії

Спосіб приготування:

  1. Свинину нарізати кубиками, капусту нашаткувати, цибулю і моркву довільно подрібнити.
  2. Обсмажити свинину на олії. Додати цибулю і моркву, готувати до м'якості. Приправити до смаку.
  3. Нашатковану капусту посипати сіллю (2-3 щіпки), пом'яти руками, щоб вона дала сік.
  4. Відправити в сковороду, перемішати і готувати 8-10 хвилин на середньому вогні. Капуста має осісти, стати прозорою або приємного рожевого відтінку.
  5. Зменшити вогонь, щільно накрити кришкою і томити приблизно 30-40 хвилин. Щоб нічого не підгоріло, не забувайте помішувати ложкою або лопаткою.
  6. Томатну пасту розвести у воді (достатньо 100 мл), додати до капусти разом з коріандром і лавровим листям. Приправити до смаку.
  7. Перемішати і тушкувати ще 8-10 хвилин. Готову страва зняти з вогню та одразу прибрати лаврове листя.
  8. Подавати тушковану капусту гарячою.

Як тушкувати капусту із сосисками: рецепт польського бігосу

Реклама

Час приготування:

  • 3 години

Інгредієнти:

  • 1 кг квашеної капусти
  • 500 г свіжої капусти
  • 300-400 г цибулі
  • 20 г часнику
  • 500 г нежирної свинини
  • 100-300 г сала
  • 300-800 г копчених ковбасок
  • 60 г томатної пасти
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 1 ч. л. духм'яного перцю
  • 1 ч. л. кмину
  • 1 ч. л. коріандру
  • 4-5 шт. лаврового листя
  • вода
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Квашену капусту потрібно спробувати на кислоту і, якщо капуста надто кисла, злегка промити питною водою.
  2. Після цього покласти її в каструлю, залити водою, щоб рідина злегка покрила капусту, закрити кришку і тушкувати спочатку на середньому, потім на повільному вогні 40-50 хвилин, періодично помішуючи і перевіряючи рівень води.
  3. Свіжу капусту нашаткувати тонкою соломкою.
  4. М'ясо і ковбаси нарізати на невеликі шматки, а сало – трохи дрібніші, щоб його було легше витопити.
  5. Цибулю і часник порубати в дрібну крихту.
  6. Підготовку м'яса почати з витоплювання із сала жиру на сковороді, оскільки готуватимемо саме на ньому. Коли жиру буде досить (він покриває дно), додати цибулю і обсмажити його до золотистого кольору, покласти часник, а через хвилину – свіже м'ясо.
  7. Коли м'ясо придбає рум'яний або сірий колір з усіх боків, додати ковбасу і томатну пасту, після чого всю масу обсмажити ще 5 хвилин.
  8. Коли квашена капуста стане м'якою, в неї додати свіжу капусту, обсмажене м'ясо з цибулею, подрібнені прянощі, трохи води і сіль за смаком.
  9. Перемішати, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні мінімум півтори-дві години, поки вода не випарується.
  10. В ідеалі бігос готується цілий день, але тоді треба стежити, щоб уся вода не випаровувалася, і щоразу додавати її. Коли рідина випарується, все готово.

Як тушкувати капусту з грибами

Тушена капуста з грибами
Тушена капуста з грибами

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 1/2 середнього качана капусти
  • 1 середня морква
  • 1 середня цибулина
  • 1 середній солодкий перець
  • Сіль, цукор за смаком
  • прованські спеції
  • 1 ст. л. оцту
  • Соняшникова олія
  • 2 ч. л. томатної пасти
  • Перець-горошок
  • Лаврове листя
  • 500 г свіжих печериць

Спосіб приготування:

  1. Капусту нашаткувати, моркву натерти на крупній тертці.
  2. Цибулю нарізати кубиками, перець – соломкою
  3. Усе перемішати, посолити за смаком, додати трохи цукру, прованські трави і оцет.
  4. Перемішати руками, трохи віджимаючи, злегка полити олією.
  5. Тушкувати на невеликому вогні під кришкою на олії, періодично помішуючи, упродовж 20 хвилин.
  6. Нарізати гриби і обсмажити на олії до золотистого кольору.
  7. Додати гриби до капусти, додати томатну пасту, перемішати.
  8. Додати лаврове листя, запашний перець. За бажанням ще раз посолити.
  9. Накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.

Як тушкувати капусту з фаршем

Тушкована капуста з фаршем
Тушкована капуста з фаршем

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г білокачанної капусти
  • 200 г м'ясного фаршу
  • 2 солодких перцю
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 200 мл води
  • 3-4 ст. л. олії
  • 1 пучок кропу
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Овочі очистити і добре промити.
  2. У каструлі розігріти олію і обсмажити дрібно нашатковану цибулю з фаршем.
  3. Додати нашатковану моркву і нарізану соломкою перець, обсмажувати ще 2-3 хвилини.
  4. Додати нашатковану капусту і склянку води. Посолити за смаком.
  5. Прикрити кришкою, готувати 20 хвилин на повільному вогні.

Як тушкувати капусту з картоплею без м'яса

Час приготування:

  • 1 година 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 картоплини
  • 1/2 капустини
  • 3 зубчики часнику
  • 1,5 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. олії
  • 1 пучок зелені
  • Сіль перець
  • 1 морква
  • Мелений червоний перець – за смаком
  • 1/2 ст. л.
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 помідори
  • 4 ст. л. томатної пасти

Спосіб приготування:

  1. Картоплю нарізати кубиками. Кинути на сковороду з невеликою кількістю розігрітого соняшникової олії, трохи присолити і поперчити чорним перцем, обсмажити до рум'яності (але не до готовності). Перекласти картоплю на тарілку.
  2. У цю ж сковороду (якщо потрібно, додати соняшникової олії) покласти порізану цибулю, як стане прозорою, додати цукру, через 2 хвилини кинути порізану морквину. Туди ж покласти томатну пасту і порізані помідори, урятовані від шкірки, все пережарити.
  3. Нашаткувати капусту, кинути на сковороду, перемішати. Коли капуста стане м'якою, додати картоплю, закрити кришкою і зробити великий вогонь. На цьому етапі необхідно постійно помішувати, щоб не підгоріло.
  4. Коли капуста буде готова, посолити, поперчити. Перемішати і додати дрібно порубаний часник і порізану зелень. Тримати ще 3-5 хвилин на вогні, потім зняти і додати вершкового масла, накрити і дати постояти 5-10 хвилин під кришкою.
  5. Перемішати і викласти в глибокі миски. Посипати дрібно нарубаною зеленню кропу.

У якому посуді тушкувати капусту

Посуд варто брати товстостінний, тоді нагрів буде рівномірним і тривалим. Підійдуть чавунна сковорода, качатниця, казан, чавунна або керамічна сковорода-гриль, каструля з товстим дном і антипригарним покриттям.

Для приготування капусти в духовці знадобиться чавунна жаровня, спеціальний керамічний або скляний посуд (жаростійкий). Замість кришки ємність можна накрити фольгою.

Тут дізнаєтеся, на якій олії смажити корисніше.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти