Перловка – несправедливо забутий багатьома смачний гарнір. Вона чудово поєднується з м'ясом, її можна смачно приготувати з овочами. Інше питання – як зварити смачну розсипчасту перловку, якщо враховувати те, що й просту вівсяну кашу теж треба вміти приготувати правильно. Отже, зварити перловку можна у декілька способів і їх ви знайдете нижче.
А в нашому календарі свят березня знайдете цікаві ідеї для подарунків близьким.
Як варити перловку на воді без замочування
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 1 склянка перловки
- 4,5-5 склянок води
- 0, 5 ч. л. солі
- 1 ст. л. олії
Спосіб приготування:
- Перлову крупу перебрати і промити кілька разів в холодній воді, доки вода не стане прозорою.
- У каструлю налити три склянки холодної води, додати промиту перловку.
- Довести до кипіння і варити перлову крупу на повільному вогні 5-7 хвилин з моменту закипання.
- Потім воду злити, крупу відкинути на друшляк.
- Каструлю обполоснути, налити 1,5-2 склянки води, додати сіль і одну столову ложку рослинної олії, довести до кипіння.
- Додати перловку і варити до повного випаровування рідини на повільному вогні при злегка прочиненими кришці, помішуючи (приблизно 20-25 хвилин).
Як варити перловку: рецепт із замочуванням
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 1 склянки крупи
- 3 склянки води
Спосіб приготування:
- Крупу перебрати, помити і залити водою на кілька годин.
- Злити воду, обполоснути і помістити в ємність для приготування.
- Додати води з розрахунку – один стакан крупи на три склянки води.
- Поставити на середній вогонь і готувати близько 50 хвилин.
- Обов'язково пробувати, коли перловка стане м'якою – готово.
Рецепт приготування перлової каші
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 500 г перловки
- 2-3 ст. л. масла
- 1 ч.л. солі
- Вода
Спосіб приготування:
- В казанок налити воду, довести до кипіння.
- Крупу всипати в киплячу воду і дати їй покипіти 5 хвилин.
- Після цього крупу відкинути на сито, дати стекти воді.
- У каструлю влити 3 1/2 склянки води, додати столову ложку масла і посолити.
- Коли вода закипить, покласти підготовлену крупу. Варити на невеликому вогні під кришкою (25-30 хвилин) до загустіння.
- Після цього зняти з плити і залишити на 1 1/2 години, накривши рушником.
- У готову кашу покласти масло і розмішати.
Тут читайте про 6 видів каш та їхню користь для організму.