Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як правильно заморозити кабачки на зиму

Цей спосіб підходить для цукіні, кабачків, спаржевої квасолі та брокколі

Як заморозити кабачки
Як заморозити кабачки
Фото: Pixabay

Не знаєте, що робити з багатим урожаєм кабачків? Якщо вам вже набридло готувати з кабачків оладки, супи і рагу, заморозьте їх на зиму. Пізніше овочі можна буде використовувати для різних страв.

Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре:

Як заморозити кабачки на зиму

Крок 1: наріжте овочі

Для початку добре помийте кабачки і видаліть кінчики. Потім наріжте овочі кружальцями (близько 1 см), кубиками або натріть на тертці.

Порада: подумайте, як ви будете використовувати заморожені кабачки. Якщо збираєтеся готувати з них гарнір, рагу або суп, наріжте кружальцями або кубиками. Плануєте зробити кабачкові кекси? Натріть овочі на тертці.

Крок 2: пробаланшуйте кабачки

Пробланшуйте нарізані кабачки, щоб зберегти їх смак і колір. Наповніть велику каструлю на 2/3 водою і доведіть до кипіння. Потім додайте у воду шматочки кабачків і варіть, поки вони не стануть яскраво-зеленими і м'якими (близько 1-3 хвилин). Терті кабачки слід скласти у велике сито і бланшувати близько 2 хвилин.

Порада: якщо кабачків дуже багато, бланшуйте їх партіями. Солити воду не потрібно.

Крок 3: охолодіть кабачки

Швидко охолодіть овочі. Наповніть велику миску крижаною водою (це можна зробити до бланшування). За допомогою шумівки швидко перекладіть кабачки у воду і залиште на 3-5 хвилин.

Крок 4: обсушіть овочі

Використовуючи ту ж шумовку, перекладіть кабачки в друшляк. Дайте їм висохнути і промокніть паперовим рушником, щоб видалити залишки рідини.

Крок 5: викладіть кабачки на деко

Викладіть шматочки кабачків на деко в один шар і відправте в морозильну камеру на 1-2 години. Якщо ви заморожуєте терті кабачки, пропустіть цей крок.

Крок 6: відправте овочі в морозилку

Помістіть заморожені шматочки в пакет із застібкою, випустіть з нього повітря, закрийте і поверніть в морозильну камеру. Там кабачки можуть зберігатися близько 1 року.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати з кабачків дієтичну піцу. "Сьогодні" також ділились рецептом солодкого кекса з кабачками.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів