Якщо ви часто замислюєтеся про те, що приготувати на вечерю, то оладки з печінки – непоганий вибір. Готуються вони швидко і подавати їх можна з різними овочами – отримаєте легку й корисну їжу. Головне – правильно вибрати і підготувати субпродукт, щоб не розчаруватися. Обов'язково видаліть прожилки і плівки, інакше вони будуть у готовій страві.
Печінкові оладки без борошна
Інгредієнти
- Печінка куряча – 500 г
- Яйця – 4 шт.
- Морква – 150 г
- Цибуля – 150 г
- Часник – 1 зубчик
- Олія – 20 г
- Сіль, перець, трави, зелень
⠀ Спосіб приготування
- Печінку перебити занурювальним блендером. Розбити в печінку яйця, перемішати.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на дрібній тертці.
- Обсмажити цибулю і моркву, протушкувати. Остудити овочі й змішати з печінкою.
- Посолити, поперчити, додати зелень, перемішати.
- Обсмажити оладки на сковороді.
Печінкові оладки зі сметанним соусом
Інгредієнти
- Борошно – 5 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Яловича або свиняча печінка – 500 г
- Сода, гашена оцтом – 1 ч. л.
- Часник – 4 зубчики
- Сметана – 200 г
- Зелень – пучок
- Сіль і перець за смаком
- Молоко – 50 мл
Спосіб приготування
- Печінку промити, пропустити через м'ясорубку.
- Додати молоко, борошно, яйця соду, сіль і перець. Ретельно перемішати.
- Обсмажити оладки з двох боків.
- Для соусу подрібнити часник, зелень. Змішати зі сметаною, посолити поперчити.
- З'єднати оладки попарно, намастивши посередині соусом.
Печінкові оладки: рецепт з курячої печінки
Інгредієнти:
- Куряча печніка – 500 г
- Маленька цибулина – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Сіль
- Мелений перець
- Олія
Спосіб приготування:
- Курячу печінку промити і видалити плівки. Цибулю очистити і нарізати.
- Пропустити печінку і цибулю через м'ясорубку. Додати яйце, борошно і спеції, перемішати.
- Розігріти сковороду з олією.
- Ложкою викладати тісто і смажити на середньому вогні до золотистого кольору.
Печінкові оладки: рецепт для тих, хто дотримується правильного харчування
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 200 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Йогурт – 100 г
- Петрушка – 1 г
- Кріп – 1 г
Спосіб приготування:
- Подрібнити печінку в блендері, посолити, поперчити, додати яйце і крохмаль.
- Усе добре перемішати і смажити на сухій сковороді, викладаючи ложкою.
- Можна зібрати з цих оладок тортик, промащуючи їх соусом з натурального йогурту 1%, солі, зелені.
Печінкові оладки з начинкою
Інгредієнти:
- Печінка (на вибір) – 200 г
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
Для начинки:
- Цибулина, морква – по 1 шт.
- Печериці – 200 г
- Часник – 2 зубчики
- Зелень кропу і петрушки
- Майонез – за смаком
Спосіб приготування:
- Печінку промити, очистити від плівки, подрібнити в блендері або в м'ясорубці.
- Додати до неї яйце, сметану, борошно. Посолити, поперчити. Добре перемішати. Столовою ложкою викладати на сковороду у вигляді невеликих оладок, смажити приблизно по дві хвилини з кожного боку.
- Приготувати першу начинку: цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці, обсмажити до золотистого кольору, наприкінці додати дрібно нарізаний часник і зелень.
- Приготувати другу начинку: цибулю і дрібно нарізані печериці обсмажити на сковороді до готовності. Додати часник і зелень.
- Перший шар оладок розкласти на блюді, змастити трохи майонезом, покласти першу начинку, потім другий шар оладок, змастити майонезом, покласти другу начинку.
- Зверху покласти третій шар оладок. Прикрасити за своїм бажанням. Можна змастити майонезом і прикрасити зеленню.
Печінкові оладки з молоком
Інгредієнти:
- Морква, цибуля -шалот – по 2 шт.
- Теляча або куряча печінка – 250 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Молоко або вершки – 50 мл
- Олія – 5 ст. л.
Спосіб приготування:
- Для оладок моркву і шалот очистити, подрібнити у кухонному комбайні. Додати печінку, знову подрібнити.
- Додати яйця, борошно, молоко, сіль і перець. Збити масу до однорідності.
- Обсмажити оладки з двох боків, подавати зі сметаною.
Печінкові оладки "Ніжні" з майонезом
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль, перець – 1 ч. л.
- Олія (для смаження) – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями. Обсмажити до готовності на олії.
- Печінку очистити, промити і порізати. Додати до неї смажену цибулю, спеції і збити блендером.
- Потім до печінкової маси додати яйця, борошно і майонез. Знову збити блендером.
- Смажити оладки до готовності.
- Подавати з улюбленим соусом або гарніром.
Як вибрати печінку для приготування оладок
- Краще брати печінку молодих тварин.
- Якщо ви купуєте заморожену печінку, обов'язково подивіться на термін придатності.
- Вибираючи охолоджену печінку, зверніть увагу на її колір – він не має бути дуже темним.
- Запах свіжої печінки має бути солодкуватим, специфічним, без затхлості.
Тут знайдете рецепт соковитих шведських фрикадельок.
Читайте також: