I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати повітряний шоколадний бісквіт? 6 лайфхаків

Щоб бісквіт вийшов пишним, треба добре збити білки і жовтки, а борошно обов'язково просіяти. Білки від жовтків слід відокремлювати дуже акуратно, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білки, інакше вони не зіб'ються
Шоколадний бісквіт
Шоколадний бісквіт

Напередодні Дня шоколаду – 11 липня – познайомтеся з простим рецептом бісквіта з какао. Його можна їсти просто так або зробити основою для торта, який можна прикрасити вершковим кремом або ягідним мусом. І щоб ваш бісквіт був таким, як треба, варто знати про найпоширеніші помилки при його випіканні. Поради, як зробити найпишніший шоколадний бісквіт – теж знайдете нижче. У нашому календарі літніх лайфхаків шукайте найкращі ідеї для його проведення.

Поради з приготування бісквіта

Реклама
  1. Щоб він вийшов пишним, потрібно як слід збити білки і жовтки, а борошно обов'язково просіяти.
  2. Білки від жовтків слід відокремлювати дуже акуратно, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білки, інакше білки не зіб'ються.
  3. Також миска, в якій збиватимуться білки, має бути чистою, без слідів жиру. Краще протерти її паперовим рушником, змоченим в оцті або соку лимона.
  4. У перші 15-20 хвилин випічки не можна відкривати дверцята духовки, інакше бісквіт опаде.
  5. Частину борошна можна замінити крохмалем або меленими горіхами, а також в саме тісто можна додавати, наприклад, підсушену бісквітну крихту або подрібнені (не бороною) горіхи.
  6. Для того, щоби бісквіт можна було використовувати як основу для торта, він має вистоятися, тобто простояти хоча б ніч. Тоді він не розмокне при просоченні, а стане просто соковитим.

Читайте також:

Шоколадний бісквіт: рецепт

Інгредієнти

Реклама
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 120 г
  • Темний какао-порошок без цукру – 20 г
  • Цукор – 120 г

Спосіб приготування

  1. Відокремити яєчні білки від жовтків.
  2. Збити жовтки разом з 100 г цукру до пишної світлої маси.
  3. В окремому посуді збити білки в щільну піну, додати цукор, що залишився. Збивати ще дві-три хвилини.
  4. Додати жовтки, акуратно перемішуючи лопаткою масу від низу до верху. Всипати просіяне з какао-порошком борошно, обережно перемішати.
  5. Відправити тісто в змащену маслом форму діаметром 23 см. У центрі потрібно зробити невелике заглиблення. Коли тісто підніметься, поверхня бісквіта буде рівною.
  6. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 25 хвилин.
  7. Перевірити готовність дерев'яною паличкою: якщо вона суха, то бісквіт готовий.

Як спекти оригінальний кіш з черешнею і мигдалем – дізнаєтеся з відео.


Реклама

    Рецепт королівського бісквіта "Вікторія" знайдете тут.

    Реклама на segodnya.ua Реклама
    Всі новини Показати ще
    Реклама на segodnya.ua Реклама
    Новини шоу-бізнеса
    Читати ще
    Лайфхаки для життя
    Більше хаків
    Модно
    Ідеї нейл-дизайну
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    1 /2
    Більше варіантів
    Цитата дня

    Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

    Цитата на segodnya.ua
    Олена Зеленська Перша леді України
    Читати інтерв'ю
    Instagram тижня
    Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
    Підписатися
    Дивитися фото
    Зберегти у закладинки
    Haute Couture
    Розклад Fashion Weeks

    Париж. Франція

    3 – 7 липня

    Париж. Франція

    Маямі. США

    14 – 21 липня

    Маямі. США

    Нью-Йорк. США

    9 – 14 вересня

    Нью-Йорк. США

    Лондон. Англія

    16 – 20 вересня

    Лондон. Англія

    Мілан. Італія

    20 – 26 вересня

    Мілан. Італія
    Подробиці з модних показів

    Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

    Прийняти