Щоб приготувати, а саме, запекти м'ясо в духовці, не знадобляться величезні зусилля. Хіба що доведеться почекати годину, а то й більше, доки м'ясо приготується. Щоб ваша страва була смачною і соковитою, спочатку треба купити свіже хороше м'ясо. Це не складно, якщо знати правила його вибору. Тож скористайтеся рецептом запеченої свинини із сиром і спеціями в рукаві – і можливо, саме так ви готуватимете м'ясо завжди.
М'ясо в духовці із сиром
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- М'якоть свинини – 1 кг
- Сир твердий – 50 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Солодка мелена паприка – 1/2 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Спосіб приготування:
- Свинину промити і обсушити.
- Надрізати так, щоб шматок розвернувся в пласт.
- Посолити, поперчити і добре натерти паприкою. Додати кілька шматочків сиру. Згорнути рулетом і скріпити кулінарною ниткою.
- Вкласти м'ясо в рукав і скріпити кінці.
- Викласти м'ясо на деко і запікати в духовці 1 годину за температури 180°С.
- Готове м'ясо трохи остудити, зняти нитки і нарізати скибочками. Викласти на блюдо і прикрасити зеленню.
Як вибрати якісне м'ясо
- Необхідно простежити, щоб на прилавку свинина лежала в холодильнику, адже м'ясо – швидко псується. Оптимальна температура зберігання – 0 ... +2°С. За підтримку температурного режиму несуть відповідальність продавці.
- Якщо м'ясо пахне кров'ю – це швидше погано, ніж добре. Можливо, при забої не були дотримані санітарні норми, тому що вся кров з м'яса має витекти. Якщо пахне кров'ю, то кров потрапила у м'ясо, і воно буде швидше псуватися;
- Експерти радять звертати увагу і на колір м'яса – у якісного продукту він рівномірний, від світло-рожевого до темного;
- Білим або трохи жовтуватим має бути і жир на м'ясі. Якщо він потемнів, свинина вже не першої свіжості, а якщо рожевий – тварину неправильно забили.
А тут дізнаєтеся, як смачно та правильно посмажити м'ясо за порадами шеф-кухаря.