Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати класичний салат "Цезар" з куркою

Сьогодні важко знайти людину, яка б жодного разу не пробувала салат "Цезар"

Салат "Цезар"
Салат "Цезар"
Фото: freepik.com

Салат "Цезар" с куркою – один із самых найсмачніших і найулюбленіших. У цій знаменитій страві вдало поєднуються ніжне куряче філе, хрусткі грінки, свіжа зелень і пікантна заправка.

Дивіться відео, як приготувати "Цезар" з куркою гриль:

Салат "Цезар" з куркою класичний

Час приготування

  • 1 година

Калорійність:

  • 221 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 великий качан салату романо
  • 100 г пармезану
  • 2 курячих філе
  • Сіль, мелений чорний перець

Для заправки:

  • 4-6 філе анчоуса
  • 1 яйце
  • 2 ст. л дижонської гірчиці
  • 1 ст.л. білого винного оцту
  • 1 ч. л. вустерського соусу
  • 1/2 ч.л. солі
  • Щіпка меленого перцю
  • 150 мл соняшникової олії
  • 100 мл оливкової олії

Для крутонів:

  • 1 невелика чіабатта
  • 50 мл рослинного масла
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе потрібно запекти в духовці, відварити або посмажити на сковороді, приправивши за смаком. Остудити і нарізати тонкими смужками.
  2. Приготувати заправку. Змішати в блендері яйце, очищений часник, анчоуси, винний оцет, діжонську гірчицю, сіль, цукор, перець і оливкове масло. Збити до отримання однорідної маси. Додати соняшникову олію, збити в густу емульсію. Спробувати, при необхідності додати ще трохи спецій.
  3. Зробити сухарики. Чіабатту нарізати на шматочки або порвати руками. Перемішати масло з подрібненим часником, посолити. Полити хліб масляною сумішшю, добре перемішати і запекти в протягом 5 хвилин в розігрітій до 200 °С духовці.
  4. Половину пармезану натерти на дрібній тертці. Решту сиру натерти великими пелюстками. Це можна зробити за допомогою овочечистки.
  5. Листя салату помити і обсушити. За бажанням зелень можна замочити в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Крупно порвати салат руками.

Як подавати салат

Змішати в салатниці зелень з парою ложок соусу і тертим пармезаном, розкласти по тарілках. Викласти зверху куряче філе, грінки та пелюстки пармезану. Решту соусу подати окремо.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий салат с ананасами и грибами. "Сьогодні" також ділилися рецептом ролу с салатом "Цезар".

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів