Третій, Горіховий, або Хлібний Спас відзначають 29 серпня. Цього дня пекти хліб із зерна нового врожаю. Це і є головна святкова страва. Ми розповімо, як приготувати хліб з волоськими горіхами і сушеною журавлиною в хлібопічці. У рецепті немає цукру, замість нього мед. Журавлина потрібна в'ялена, але не сильно засушена. Так буде більше ягідного аромату. Хліб добре зберігається, його можна заморожувати. Якщо плануєте пікнік, то в цьому матеріалі дізнаєтеся, як підготуватися до нього вигідно.
Домашній хліб з волоськими горіхами і журавлиною
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 450 г борошна
- 1 стакан вівсяних пластівців
- 85 мл кленового сиропу або рідкого меду
- 1 ск. нарізаних волоських горіхів
- 1 ск. в'яленої журавлини
- 270 мл води
- 1 ст. л. олії
- 2 ч. л. кориці
- 1 ч. л. солі
- 2,25 ч. л. сухих активних дріжджів
Спосіб приготування:
- Воду нагрійте до 50-60 градусів і перемішайте з кленовим сиропом або медом до розчинення.
- Просійте борошно в відерце хлібопічки, додайте вівсяні пластівці, сіль і мелену корицю.
- Влийте до борошна воду із сиропом і олію.
- Горіхи і в'ялену журавлину насипте в диспенсер для горіхів і сухофруктів (горіхи можна порубати на шматочки такої величини, як вам подобається).
- Дріжджі засипте в диспенсер для дріжджів.
- Користуйтеся програмою для дієтичного хліба з родзинками або для звичайного хліба з добавками, щоб спрацював диспенсер. Не використовуйте програму коротше 3-х годин: тісто важке і не встигне піднятися. Цей рецепт можна ставити на відкладений старт, тут немає швидкопсувних продуктів.
- Готовий хліб дістаньте з форми і остудіть на решітці. Він добре зберігається і може бути заморожений.
Любите пиріжки? Тоді приготуйте овочеві самоси. Як це зробити – дивіться у відео.
5 рецептів найрізноманітнішої випічки до Горіховий Спас знайдете тут.