I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Пісна випічка: рецепт булочок з корицею і родзинками

Вони доповнять ваше меню

Усі, хто щороку дотримується посту, знають – різноманітність меню на всі ці 7 тижнів у наших руках. Якщо хтось думав, що в цей період на ваших столах не буде випічки, то це не так. Наприклад, можна приготувати пишні булочки з корицею і родзинками.

Для того, щоб вибрати чудовий подарунок, скористайтеся ідеями з березневого календаря свят.

Реклама

Пісні плюшки з корицею

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 259 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

Реклама
  • 480 г (3 склянки) борошна
  • 1 склянка (250 мл) теплої води
  • 6-7 ст. л. рафінованої олії
  • 5-6 ст. л. цукру
  • 12-13 г пресованих дріжджів або 5 г (1 ч. л. з гіркою) сухих дріжджів
  • 0,5 ч. л. солі

Для начинки:

  • 1-2 ст. л. родзинок
  • 1-2 ч. л. меленої кориці
  • 1-2 ст. л. рафінованої олії
  • 1-2 ст. л. цукру

Для прикраси:

  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто. Дріжджі розчинити в теплій воді, додати цукор, сіль і олію. Поступово додавати просіяне борошно, ретельно вмішуючи кожну порцію.
  2. Спочатку перемішувати ложкою, а коли тісто стане досить густим, продовжити заміс руками. Борошно додавати, доки тісто не перестане бути липким. Треба намагатися обійтися найменшою кількістю борошна: тоді випічка буде повітряною і м'якою. Наприкінці залишити тісто на сухому робочому столі на 5-7 хвилин.
  3. Ємність для підходу тіста змастити масломолією, покласти в неї скачане в кулю тісто й накрити харчовою плівкою або вологим рушником.
  4. Поставити тісто в тепле місце для підходу на 2-3 години, доки воно не збільшиться в об'ємі втричі. У процесі підходу бажано тісто обім'яти 1-2 рази.
  5. Тісто, що підійшло обмять, скачати в кулю і надрізати його ножем хрест-навхрест, а потім руками розгорнути кути і надати тісту форму квадрата.
  6. Розкачати цей квадрат у прямокутний пласт завтовшки 4-5 мм, змастити його олією, рівномірно розподілити на ньому промиті родзинки, посипати цукром і корицею.
  7. Скачати пласт у щільний рулет, ретельно защепнути краї. Розрізати рулет на шматочки завдовжки 7-8 см. Поставити їх на відстані 3-4 см один від одного в круглу роз'ємну форму, застелену папером для випічки.
  8. Накрити форму рушником і залишити для вистоювання на 15-20 хвилин.
  9. Випікати булочки в нагрітій до 200градусів духовці 25-30 хвилин. Коли верх булочок зарум'яниться, потрібно прикрити їх фольгою і пекти до готовності.
  10. Теплі булочки посипати просіяною цукровою пудрою.

Тут знайдете ще 3 рецепти пісної смачної випічки.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти