I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Спробуємо Грецію на смак – 5 страв, що не залишать вас байдужими

Про їхній головний салат не говоритимемо. У цій країні і без нього є багато гідного

Кухня Греції на відміну, наприклад, від національної кухні Німеччини, набагато легша. У тому плані, що у греків переважають усе-таки овочеві страви. Але й м'ясні теж є – у вигляді соковитих котлет. Отже, 5 грецьких страв, які не залишать вас байдужими.

Грецьке рагу (гігантес)

Реклама
Фото: instagram.com/moy_vkys/

Чому гігантес? Тому що це рагу готується з дуже великої квасолі. Класичне гігантес – виключно овочеве. Якщо хочеться додати трохи м'яса – сміливо можна експериментувати.

Інгредієнти

  • Квасоля велика біла – 400 г
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Морква – 1 шт. (велика)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. ( середнього розміру)
  • Селера – 1 черешок
  • Петрушка – 3-4 гілочки
  • Помідори великі – 4 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Сіль морська, перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Квасолю замочити у великій кількості холодної води на 8-10 годин. Воду періодично міняти.
  2. Воду злити, залити свіжою водою, довести до кипіння і відкинути на друшляк. Обсушити.
  3. Моркву натерти на крупній тертці, селеру і цибулю нарізати кубиками. Часник порубати разом із зеленню.
  4. У глибокій сковороді або сотейнику з товстим дном розігріти оливкову олію, обсмажити цибулю і моркву до м'якості, додати селеру, петрушку і часник, готувати ще 5 хвилин.
  5. Додати квасолю, помідори (якщо свіжі, то без шкірки і порізані кубиками), додати води стільки, щоб вона покрила квасолю повністю. Не солити.
  6. Довести до кипіння і готувати на мінімальному вогні під кришкою до м'якості квасолі 1,5-2 години.
  7. Наприкінці приготування посолити, поперчити.

Орзо з грибами

img_0994

Фото: Orchard Street Kitchen

Реклама

Орзо – один з найпопулярніших видів пасти в Греції. Ці дрібні макарони схожі на рисові зернятка.

Інгредієнти

  • 300 г грибів (гливи, шампіньйонів або лісових)
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 500 г пасти орзо
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 л води або бульйону
  • лаврове листя
  • орегано
  • оливкова олія
  • сіль перець

Спосіб приготування

  1. Гриби помийте, обсушіть і довільно поріжте.
  2. Почистіть цибулю, моркву і часник. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на тертці, часник порубайте.
  3. У великій глибокій сковороді на оливковій олії обсмажте цибулю, часник і моркву.
  4. Додайте гриби, обсмажте на сильному вогні, постійно помішуючи.
  5. Додайте томатну пасту, перемішайте. Всипте орзо.
  6. Додайте воду, лаврове листя, орегано, сіль і перець. Перемішайте, доведіть до кипіння і готуйте 2-3 хвилини. Зніміть з плити, накрийте рушником і дайте настоятися 10-15 хвилин.

    Кефтедес

    Фото: instagram.com/iranti09/

    Це соковиті котлети, які готують зі свинячого і яловичого фаршу. Подавати їх можна з картоплею фрі та овочевим салатом. Дуже доречним буде соус з йогурту і часнику

    Інгредієнти

    • Фарш свинячий – 350 г
    • Фарш яловичий – 350 г
    • Батон або білий хліб – 200 г
    • Вершки – 1/2 склянки
    • Кабачок – 150 г
    • Цибулина – 1 шт.
    • Свіжа зелень петрушки – 1 середній пучок
    • Свіжа м'ята – 1 пучок
    • Курячі яйця – 2 шт.
    • Сіль і мелений чорний перець – за своїм смаком
    • Оливкова олія – 100 г

    Спосіб приготування

    1. У вершки покласти шматочки білого хліба і дати розм'якнути, за допомогою виделки перемішати в однорідну масу.
    2. Почистити цибулину і нарізати маленькими кубиками, порубати зелень петрушки і м'яти.
    3. У глибоку миску покласти м'ясний фарш, додати сюди ж підготовлені продукти: хлібно-молочну суміш, подрібнену цибулю, петрушку і вбийте яйця.
    4. Всипати дрібно нарізану свіжу м'яту, додати сіль з меленим перцем.
    5. Кабачок натерти на тертці, вмішати в фарш для кефтедес.
    6. Сформувати кульки.
    7. У глибокій сковороді розігріти олію, обсмажувати з усіх боків.
    8. Відправити кефтедес в розігріту духовку в режимі конвекції на 15 хвилин за 180 градусів.

    Читайте також:

    Суп авголемоно

    Авголемоно: рецепт с фото
    Авголемоно: рецепт с фото

    Авголемоно – кремовий лимонно-яєчний суп. Вариться на основі курячого бульйону. Пікантності додасть приємна цитрусовая кислинка.

    Інгредієнти

    • 1,2 л курячого бульйону
    • 4 яйця
    • 2 ч. л. крохмалю
    • 2 ст. л. води
    • 1 куряча грудка
    • 300 г довгого рису
    • Сік і цедра двох лимонів
    • Петрушка – кілька гілочок
    • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

    Спосіб приготування

    1. Відварити або запекти курячу грудку, остудити і нарізати невеликими шматками.
    2. Рис залити 450 мл води або бульйону, посолити, накрити кришкою і поставити на середній вогонь. Щойно вода закипить, зменшити вогонь до мінімуму і варити ще 8 хвилин. Зняти з вогню і добре перемішати.
    3. У глибоку миску додати сирі яйця, цедру і сік лимонів, крохмаль і сіль за смаком. Збити до однорідності. Продовжуючи збивати, влити до яєць порціями половину киплячого бульйону.
    4. Яєчну масу влити до решти бульйону в каструлі, проціджуючи через сито, щоб видалити цедру.
    5. Поставити суп на середній вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи. Не кип'ятити, щоб жовтки не згорнулися.
    6. Зняти суп з вогню і подавати гарячим, з невеликою кількістю м'яса курки, рису, свіжої цедри і дрібно нарізаної петрушки, щедро приправляючи кожну порцію свіжомеленим чорним перцем.

    Читайте також:

    Бугаца із заварним кремом і апельсинами

    Бугаца з заварним кремом: рецепт
    Бугаца з заварним кремом: рецепт

    Бугаца – це пиріг з листкового тіста із заварним кремом на основі манки. Іноді його роблять солоним, додаючи в начинку сир, м'ясний фарш або шпинат. Особливо його люблять в Салоніках. Принцип приготування бугаца схожа на австрійський штрудель з яблуками.

    Інгредієнти

    • Готове листкове тісто – 1 кг
    • Молоко – 800 г
    • Цукор – 0,5 ст.
    • Яйце – 3 шт.
    • Вершкове масло – 85 г
    • Ванільний цукор – щіпка
    • Апельсин – 1 шт.
    • Манна крупа – 4 ст. л.

    Спосіб приготування

    1. Манну крупу змішайте з цукром (щоб не взялася при варінні грудочками) і засипте в кипляче молоко, постійно помішуючи.
    2. Зваріть густу манну кашу, додайте в неї вершкове масло, яйця і ванілін. Усе це ретельно перемішайте (можна збити блендером).
    3. Апельсин очистіть від шкірки, наріжте дрібними шматочками і додайте в крем. За бажанням можна додати і терту на дрібній тертці цедру апельсина.
    4. Тепер тонко розкачане тісто і крем потрібно перекласти за принципом грецького прапора: шар тіста, товстий шар крему. Верхній шар тіста змастіть збитим яйцем і запікайте в духовці за 180 градусів 40 хвилин.

    Тут дізнаєтеся рецепти найсмачнішої болгарської їжі.

    Читайте також:

    Реклама на segodnya.ua Реклама
    Всі новини Показати ще
    Реклама на segodnya.ua Реклама
    Новини шоу-бізнеса
    Читати ще
    Лайфхаки для життя
    Більше хаків
    Модно
    Ідеї нейл-дизайну
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    1 /2
    Більше варіантів
    Цитата дня

    Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

    Цитата на segodnya.ua
    Олена Зеленська Перша леді України
    Читати інтерв'ю
    Instagram тижня
    Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
    Підписатися
    Дивитися фото
    Зберегти у закладинки
    Haute Couture
    Розклад Fashion Weeks

    Париж. Франція

    3 – 7 липня

    Париж. Франція

    Маямі. США

    14 – 21 липня

    Маямі. США

    Нью-Йорк. США

    9 – 14 вересня

    Нью-Йорк. США

    Лондон. Англія

    16 – 20 вересня

    Лондон. Англія

    Мілан. Італія

    20 – 26 вересня

    Мілан. Італія
    Подробиці з модних показів

    Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

    Прийняти