До 8 Березня залишилося зовсім небагато часу, щоб зустріти цей день гідно. Поки в роздумах, що такого незвичайного подарувати своєму жіночому оточенню – в нашому календарі березневих свят знайдете масу ідей. Щодо меню, то тут зібрано оригінальні рецепти свят. А якщо не знаєте, які салати приготувати, щоби було урочисто та без шкоди для фігури – скористайтеся рецептами з цієї добірки.
Весняний олів'є з куркою і свіжими огірками
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Свіжозаморожений зелений горошок – 50 г
- Відварена картопля – 100 г
- Відварна морква – 100 г
- Варені яйця – 1-2 шт.
- Шніт-цибуля – кілька стебел
- Свіжі огірки – 50 г
- Домашній майонез – до смаку
- Сіль, мелений перець – за смаком
- Запечене на грилі куряче філе * – 100 г
Спосіб приготування:
- Відварені овочі почистити. Нарізати картоплю, моркву, яйця і свіжі огірки кубиками однакового розміру.
- Перемішати подрібнені овочі, зелений горошок і порізану цибулю. Заправити домашнім майонезом. Посолити і поперчити за смаком.
* Перед запіканням куряче філе замаринувати в суміші часнику, тандури, розмарину, чебрецю, оливкового масла, солі і перцю. Запекти на грилі до готовності і остудити. Нарізати курку тонкими слайсами. Подавати салат, прикрасивши скибочками філе і шніт-цибулі.
Салат "Мімоза" з лососем
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Консервований лосось в олії – 1 бляшанка
- Варені яйця – 4 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Очищена варена морква – 3 шт.
- Очищена варена картопля – 3 шт.
- Сіль за смаком
- Майонез – 1 упаковка
- Зелень – для прикраси
Спосіб приготування:
- Рибу розім'яти виделкою. Натерти на тертці відварену моркву, картоплю, яєчні білки і жовтки. Цибулю очистити і дрібно нарізати.
- Викласти картоплю і цибулю на дно салатник, змастити майонезом. Потім висипати яєчні білки і знову змастити майонезом. Зверху викласти лосося і моркву, знову нанести майонез.
- Посипати салат тертим жовтком, прикрасити зеленню і подавати на стіл.
Салат з червоною рибою, авокадо і грейпфрутом
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- Авокадо – 1 шт.
- Слабосолене філе сьомги – 150 г
- Рожевий грейпфрут – 1 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Салатний мікс – 200 г
- Бальзамічний оцет – кілька крапель
- Оливкова олія – 3 ст. л.
- Шматочок лимона
- Сіль
- Цукор
- Мелений перець
Спосіб приготування:
- Салатне листя на годину замочити в холодній воді, обсушити і порвати руками.
- З авокадо зняти шкірку, видалити кісточку і нарізати м'якоть кубиками або тонкими скибочками.
- Цитрусові почистити, розділити на часточки і зняти шкірку. Із залишків вичавити сік в окремий посуд.
- Для заправки змішати оливкове масло, оцет, 1 ст. л. цитрусового соку, трохи цукру, меленого перцю і солі.
- На тарілку викласти салатні листя, шматочки авокадо, цитрусових і тонкі скибочки червоної риби. Полити заправкою і подавати.
Капрезе з помідорами чері
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- Бебі-моцарела – 100 г
- Помідори чері – 1 гілочка
- Зелений базилік – 1 гілочка
- Оливкова олія – 1-2 ст. л.
- Сухі італійські трави – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
- Помідори і зелень помити, вийняти моцарелу з розсолу.
- Томати розрізати навпіл і викласти на тарілку. Розкласти на тарілці кульки моцарели, посипати листям базиліка.
- Полити оливковою олією, посипати італійськими травами і подати до столу.
Салат з консервованого тунця і овочів
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- Салатне листя – 1 пучок
- Огірок – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Варені яйця – 2 шт.
- Консервований тунець шматочками – 80 г
- Оливкова олія
- Зерниста гірчиця
- Сіль, мелений перець
Спосіб приготування:
- Салатне листя замочити у воді на півгодини. Промити, дати висохнути і порвати руками на тарілку.
- Зверху розкласти шматочки огірка, помідора, яєць і тунця.
- Посолити і поперчити, полити оливковою олією, змішаною з гірчицею.
Тут знайдете ідеї для романтичної вечері на 8 Березня.