I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Час шашлику: 5 найкращих рецептів для кожного виду м'яса

Це шашлик з баранини у вині по-грузинськи, з яловичини в гірчичному соусі та зі свинини в гранатовому маринаді. Також з добірки дізнаєтеся, як приготувати шашлик в духовці та в мультиварці з ківі

Почнемо з того, що для шашлику потрібно хороше м'ясо, і важливо знати, як вибрати якісне, незалежно від того, свинина це буде або курятина. Друге – це місце, де ви його смажитимете. Тепер це можна зробити в домашніх умовах – в духовці або мультиварці. Хіба що не буде запаху диму. У цій збірці знайдете 5 рецептів шашлику зі свинини, яловичини, баранини, курятини з різними маринадами. І якщо ви поки не знаєте, як провести це літо гідно, скористайтеся лайфхаками з нашого календаря.

Шашлик з баранини у вині по-грузинськи

Реклама

Шашлик з баранини
Шашлик з баранини

Інгредієнти

  • 700 г баранини
  • 1 склянка червоного вина
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

Реклама
  1. Нарізати цибулю і м'ясо, скласти в миску.
  2. Зверху залити вином і маринувати не менше години.
  3. За годину до смаження м'ясо дістати з холодильника і нанизати на шампури.

Читайте також:

Шашлик в банці, приготовлений у духовці

Шашлик в банці з рисом
Шашлик в банці з рисом

Реклама

Інгредієнти

  • 1 кг свинини
  • 4 шт. ріпчастої цибулі
  • 230 г рису
  • 200 г копченого сала
  • 1 ст. л. гірчиці
  • Сіль, перець – за смаком
  • 1 ст. л. соку лимона
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • Приправи для шашлику – за смаком

Спосіб приготування

  1. Нарізати м'ясо на кубики розміром приблизно 4х4 см.
  2. Цибулю нарізати кільцями.
  3. До половини м'яса додати половину нарізаної цибулі і замаринувати в суміші соку лимона, чорного перцю і гірчиці.
  4. До другої половини м'яса додати, решту цибулі та замаринувати в суміші приправи для шашлику, чорного перцю і яблучного оцту. Залишити замариноване м'ясо на годину.
  5. Копчене сало розрізати на пластинки.
  6. Замариноване м'ясо посолити за смаком і дати постояти 15 хвилин, потім нанизати на дерев'яні шпажки по чотири шматочки м'яса на кожну, чергуючи з копченим салом.
  7. На дно двох трилітрових банок насипати по 1/2 склянки рису. Зверху рису викласти цибулю з маринаду.
  8. Поставити шпажки з м'ясом в банки вістрям вгору.
  9. Шийки банок із шашликом на шпажках обмотати двома шарами фольги і зробити кілька отворів у фользі.
  10. Поставити банки в холодну духовку і запікати шашлик на шпажках при температурі 220 градусів упродовж години.

Читайте також:

Шашлик у мультиварці з ківі

Шашлик з ківі в мультиварці
Шашлик з ківі в мультиварці

Інгредієнти

  • 1 кг м'яса (телятини, свинини, філе курки або індички)

Для маринаду

  • 2 ківі
  • 2 болгарських перці
  • 4 ріпчасті цибулі
  • Сіль, перець – за смаком
  • Мелений коріандр – за смаком

Спосіб приготування

  1. Для початку зняти шкірку з ківі й очистити дві цибулини. Скласти все в блендер і добре збити, доки не вийде однорідний соус.
  2. Нарізати болгарський червоний солодкий перець великими півкільцями, а дві залишилися цибулини – кільцями.
  3. М'ясо помити і розрізати на середні шматки. Посолити і поперчити, натерти його меленим коріандром. Потім додати соус, а також нарізані болгарський перець і цибулю. Все добре перемішати і поставити в холодильник маринуватися, приблизно на 2-3 години.
  4. Викласти м'ясо в мультиварку разом з маринадом і виставити режим "Випічка" (час приготування – 45-60 хвилин).

Шашлик з яловичини в гірчичному соусі

Шашлик з яловичини з гірчицею
Шашлик з яловичини з гірчицею

Інгредієнти

  • 1 кг м'якоті яловичини
  • 250 мл олії
  • 3 ст. л. порошку гірчиці
  • 2 ст. л. 3% оцту
  • 3-5 зубчики часнику
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • сіль, зелень – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Часник пропустити через прес, змішати із сухою гірчицею, оцтом, олією, перцем і сіллю.
  2. Додати зелень за смаком і натерти отриманою сумішшю шматки м'яса.
  3. Маринувати кілька годин, потім нанизати на шампури і посмажити на мангалі.

Читайте також:

Шашлик зі свинини в гранатовому соку

Шашлик зі свинини
Шашлик зі свинини

Інгредієнти

  • Свинина або баранина – 2 кг
  • Біла ріпчаста цибуля – 5 шт.
  • Гранатовий сік – 700 мл
  • Розмарин – 30 г
  • Приправи до м'яса – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Для соусу

  • Кінза – 1 пучок
  • Помідори у власному соку – 300 г
  • Часник – 5 зубчиків
  • Цибуля солодка – 1/2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. М'ясо помити і нарізати великими кубиками.
  2. Цибулю нарізати великими півкільцями. М'ясо і цибулю покласти в каструлю і ретельно перемішати.
  3. Зверху посипати майбутній шашлик перцем, сіллю, спеціями і розмарином. Поверх залити гранатовим соком, всі інгредієнти перемішати, накрити м'ясо тарілкою, зверху поставити вантаж. Маринад повністю має покрити м'ясо.
  4. Залишити маринуватися мінімум на 3 години, максимум на 5 годин. Готовий шашлик нанизати на шампури і посмажити на гарячому вугіллі до готовності.
  5. Соус приготувати заздалегідь у домашніх умовах. Для нього всі інгредієнти перебити в блендері в однорідну масу.

З відео дізнаєтеся, як приготувати коропа в томатному маринаді на грилі.

Тут знайдете 7 важливих лайфхаків для приготування смачного шашлику.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти