Головна Сьогодні

Заготовки з квасолі на зиму: ТОП-5 рецептів

Кращі рецепти заготовок з квасолі на зиму з фото

Заготовити квасолю на зиму можна різними способами. Її консервують у власному соку, закривають разом з овочами і додають в заправки для борщу.

Для початку слід перебрати бобові, видаливши сміття і лушпиння. Квасоля повинна бути гладкою і щільною. Потім викласти бобові в миску і замочити в холодній воді на ніч (на 1 кг квасолі потрібно 2 л води). Після цього змінити воду і відварити до готовності.

Квасоля в томаті з болгарським перцем на зиму

Квасоля на зиму без стерилізації
Квасоля на зиму без стерилізації
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 0,5 кг очищеної ріпчастої цибулі
  • 0,5 кг моркви
  • 1 кг болгарського перцю
  • 2 кг помідорів
  • 2,5 склянки квасолі
  • 250 мл соняшникової олії
  • 5 ст. л. столового оцту
  • 5 ст. л. цукру
  • 1,5 ст. л. солі

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на тертці.
  2. Квасолю відварити до готовності.
  3. Пасерувати цибулю і моркву з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні.
  4. Перець порізати соломкою, додати до нього пропущені через м'ясорубку помідори, готову квасолю і смажену цибулю з морквою.
  5. Змішати соняшникову олію, оцет, цукор, сіль і додати в суміш овочів.
  6. Добре перемішати і варити на повільному вогні 1 годину.
  7. Розкласти квасолю в стерилізовані банки. Закатати, перевернути і дати охолонути під пледом.

Консервована квасоля: рецепт

Квасоля, консервована без томату: рецепт
Квасоля, консервована без томату: рецепт
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 500 г білої сухої квасолі
  • Вода
  • 1 ч.л. солі

Дивіться відео, як приготувати квасолю на грилі:

Спосіб приготування:

  1. Квасолю перебрати, промити, залити холодною водою таким чином, щоб вона була на на 2-3 пальці вище рівня квасолі. Залишити квасолю на ніч.
  2. За цей час квасоля набубнявіє. Воду після замочування злити. Квасолю промити.
  3. Залити квасолю свіжою водою таким чином, щоб вода була вище квасолі на 2-3 см.
  4. Довести квасолю до кипіння і варити на сильному вогні до готовності (приблизно 1,5 години). За 5 хвилин до готовності приправити сіллю.
  5. Перекласти киплячу квасолю в стерилізовані банки, прикрити кришками. Викласти в каструлю з киплячою водою і стерилізувати 0,5 л банки 10-15 хвилин.
  6. Закрити банки кришками. Повністю охолодити і відправити на зберігання.

Лобіо на зиму з овочами

Квасоля на зиму
Квасоля на зиму
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 3 склянки квасолі
  • 1 кг солодкого перцю
  • 1 кг моркви
  • 2 кг стиглих помідорів
  • 1 склянка олії
  • 2,5 ст.л. солі
  • 300 г цукру
  • 70 мл оцту

Спосіб приготування:

  1. Квасолю замочіть на ніч у холодній воді. Вранці воду злийте, квасолю промийте, залийте свіжою водою і варіть 1-1,5 години.
  2. Моркву натріть на крупній тертці. Помідори пропустіть через м'ясорубку.
  3. У суміш томатного пюре і моркви додайте квасолю, цукор, рослинну олію, сіль і перемішайте.
  4. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще півгодини. В кінці варіння додайте оцет.
  5. Простерилізуйте банки. Лобіо викладайте в банки ще гарячим. Закрийте і покладіть банки під ковдру.

Салат з квасолі з овочами

Квасоля на зиму в томаті
Квасоля на зиму в томаті
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 1 кг квасолі
  • 1 кг помідорів
  • 2 цибулини
  • 2-5 зубчиків часнику
  • 2-3 горошини запашного перцю
  • 2 лаврові листки
  • 1 чайна ложка 70% -ного оцту
  • Рослинна олія
  • Сіль і цукор за смаком

Спосіб приготування:

  1. Попередньо замочену квасолю відварити до готовності. На шкірці помідорів зробити хрестоподібний надріз, залити томати окропом і через кілька хвилин зняти шкірку.
  2. Нарізати очищені плоди кубиками. Викласти помідори в сковороду і тушкувати 20 хвилин до отримання густої томатної маси.
  3. Обсмажити нарізану цибулю і часник в невеликій кількості олії в окремій сковороді.
  4. З квасолі злити воду. Додати квасолю до помідорів разом з обсмаженою цибулею.
  5. Подрібнити в ступці або кавомолці запашний перець з лавровим листом. Додати спеції до квасолі, посолити за смаком і додати цукор, якщо це необхідно (в тому випадку, якщо помідори занадто кислі).
  6. Тушкувати ще 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати оцет. Розкласти гарячу квасолю по стерилізованих банках і закатати стерилізованими кришками. Перевернути банки догори дном, укутати теплим пледом і дати охолонути.

Квасоля на зиму з баклажанами

Салат з фасолі на зиму
Салат з фасолі на зиму
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 300 г білої квасолі
  • 4 болгарських перці
  • 2 баклажана
  • 500 г помідорів
  • 5 зубчиків часнику
  • 70 мл олії
  • 25 мл столового оцту
  • 1,5 ст.л. солі
  • 1,5 ст.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Попередньо замочену квасолю відварити в підсоленій воді.
  2. Болгарський перець нарізати смужками, баклажан – кубиками. Помідори розрізати на частини і подрібнити за допомогою блендера або кухонного комбайна до однорідної консистенції. Часник пропустити через прес.
  3. Томатну масу вилити в каструлю. Додати часник, олію, сіль і цукор. Довести до кипіння, помішуючи. Додати болгарський перець, перемішати і тушкувати на повільному вогні 10 хвилин. Додати варену квасолю і тушкувати, помішуючи, 20 хвилин, підливаючи воду в міру необхідності, щоб салат не пригорів.
  4. Додати оцет, перемішати і розкласти салат по стерилізованих банках. Закатати банки стерилізованими кришками. Накрити банки теплою ковдрою і остудити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати котлети з квасолі з грибами, а також ділилися рецептом іспанського супу з квасолі.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти