Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

У семи мешканців Кривого Рогу виявили небезпечне захворювання

23 серпня 2016, 20:40

События на ТК Украина

Пацієнти купували звичайне сало на місцевому ринку

Скуштували сала – опинилися в лікарні. Відразу в семи мешканців Кривого Рогу виявили трихінельоз. Це зараження глистами, яке може бути смертельно небезпечним. Всі пацієнти купували звичайне сало на місцевому ринку.

Подружжя Наталка та Сергій злягли одночасно. Набрякло обличчя, з'явився висип на тілі, піднялася висока температура. Думали – звичайний вірус. Але коли через десять днів стан погіршився — звернулися до медиків.

Подружжя госпіталізували в інфекційну лікарню з діагнозом — трихінельоз. Простіше кажучи — зараження глистами. З таким же захворюванням тут ще п'ятеро осіб.

"Лихоманка, підвищення температури до 39 градусів, до 38 градусів. У деяких пацієнтів були міалгії, тобто м'язова біль у потиличних м'язах, поперекових", – сказала Олена Партоєва, головний лікар Криворізької інфекційної лікарні № 1.

Реклама

Медики з'ясували: всі інфіковані – з різницею у кілька днів – купували м'ясо і сало з прорістю на центральному ринку. Але тут продавці і ветеринари запевняють: вся продукція проходить суворий контроль.

"Без експертизи туша не потрапить на ринок, це однозначно", – запевнив Микола Кожукало, ветлікар Центрального ринку Кривого Рогу.

Не бачать загрози в м'ясних рядах і покупці. Кажуть, сало на ринку завжди пробують – і нічого.

В тренді
Бойовики на Донбасі застосували заборонену зброю: де вівся ворожий вогонь

"Сало купую без усякого побоювання. Просто коли вранці приходиш — видно, що завозиться свіже, воно все пропечатане", – зазначила Світлана Борванова, мешканка Кривого Рогу.

Але заражену тушу на ринок могли пронести, минаючи санітарний контроль, кажуть у Держпродспоживслужбі. А побачити гельмінтів у м'ясі неозброєним оком неможливо. Припускають: сало з глистами на ринок потрапило з приватного подвір'я.

"Забій в даний час подвірний. І таким чином була безпосередньо інфікована тварина, яку потім доставили до споживачів. І вони отримали інфіковане сало", – зазначив Андрій Кондратьєв, в. о. начальника Головного управління державної продспоживслужби.

Поліція з'ясовує, хто саме привіз на ринок заражену паразитами тушу. А в лікарні не виключають: до них можуть надійти нові пацієнти. Адже проявити себе трихінельоз може і через кілька тижнів.

Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "События" на каналі "Україна".

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...