В Одесі з'явилася Кулінарна сотня в рамках проекту "Нагодуй бійця", яка має намір забезпечувати смачною і поживною їжею українську армію.
Як з'ясувала "Сегодня", наставником і керівником нової сотні є волонтер Далія Северин, а її учасники обіцяють готувати смачну домашню їжу, яка могла б надати вітаміни, сили та енергію бійцям на сході. Волонтери стурбовані одноманітним раціоном військових і планують готувати для них гороховий суп з копченими реберцями, паштет із сала з часником і борщові заправки.
"Ми дуже хочемо нагодувати всіх, а не тільки одеситів. Адже зараз немає своїх або чужих. Нам часто телефонують і дякують дружини військових, які повертаються додому і розповідають про допомогу волонтерів. Всі ми разом щось робимо і так Україна зливається, об'єднується", – розповіла "Сегодня" Далія.
Поки активісти працюють в домашньому режимі, але до кінця тижня планують перейти в нове просторе приміщення. У ньому зможуть розміститися 50 осіб, а працювати волонтери мають намір у три зміни. Так, перша зміна буде працювати вранці та вдень, а друга вже ввечері. Третя зміна буде робити заготовки, а також допомагати прибирати приміщення.