В Одеській області на четвертий день захворювання на ботулізм загинула 68-річна жінка. Вона спробувала домашньої кров'яної ковбаси, повідомляє прес-служба Держпродспожівслужбі.
Мешканка Балтського району Одеської області звернулася за медичною допомогою 5 вересня, проте від госпіталізації відмовилася. На наступний день постраждалу у важкому стані госпіталізували в інфекційне відділення Балтської центральної районної лікарні. Увечері того ж дня жінка померла.
Ймовірною причиною отруєння називають домашню м'ясну ковбасу, яку виготовили 2-3 серпня цього року.
Фахівці Госпродпотребслужби обстежили будинок померлої і встановили, що ковбасу вживала тільки постраждала, а залишків для дослідження не залишилося.
Зазначається, що для профілактики харчових отруєнь серед населення області посилили роз'яснювальну роботу.
Як повідомлялося, в Києві у вересні зафіксовано два випадки захворювання на ботулізм. Постраждалі скуштували консервованої курячої тушонки, виготовленої ТМ "Перший ряд".