В одному з сюжетів програми "Ранок з Україною" на каналі "Україна" з ведучими Сергієм Зеніним і Світланою Катренко кондитер розповіла, як вибрати смачну паску.
Вже через кілька днів православні християни святкуватимуть велике свято – Воскресіння Христове. Напередодні Великодня журналісти каналу "Україна" провели дослідження і запитали у фахівця, кондитера Анастасії, як вибрати безпечну для здоров'я паску в супермаркетах.
Журналісти разом з Настею відправилися в магазини, де купили три паски від різних виробників. Коли кондитер розрізала випічку, то виявила, що всі вироби мають приємний жовтий колір. Але Настя зазначила, що такий відтінок виробники досягли завдяки харчового барвника, а не яйцям. Крім того, в складі однієї з пасок яєць взагалі не було. Фахівець також додала, що не варто купувати дорогу імпортну пасхальну випічку, яка може зберігатися близько півроку.
"У таких пасочек термін зберігання 3-6 місяців і це ненормально. Це означає, що вони містять консерванти", – прокоментувала Анастасія.
Також кондитер розповіла журналістам шоу "Ранок з Україною", що часто великі паски, по 0,5 кілограма, бувають глевким всередині, тому порадила купувати невеликі кондитерські вироби і стежити за тим, щоб глазур на них була сухою, а не вологою.
За рекомендацією Насті, українцям перед покупкою пасок слід уважно вивчити їх етикетку, в складі яких обов'язково повинні бути вершкове масло, а не маргарин, яйця, а не яєчний порошок і молоко, а не вода.
"Стандарту зберігання для пасхального хліба, як такого, немає. Він зберігається зазвичай 8-12 діб з дня виготовлення. Якщо паска починає пліснявіти, значить, вона виготовлена з неякісних продуктів: кислого молока або поганого жиру", – розповіла кондитер Настя.
Дивіться програму "Ранок з Україною" по буднях в ефірі каналу "Україна" о 7:15.