В Україні трохи подешевшав борщ

21 червня 2016, 09:43

Ціни впали порівняно з груднем

Борщ в Україні став дешевше. Фото: AFP

Борщ в Україні став дешевше. Фото: AFP

Зварити борщ в Україні стало дешевше. "Індекс борщу", або середня вартість продуктів, необхідних для приготування цієї страви, за підсумками 5 місяців 2016 року склала 82,45 грн, що на 4,04 грн, або 4,7% менше, ніж в грудні минулого року. Про це свідчать дані Hay Group, пише "Новое время".

За період з січня по травень цього року включно найбільше подорожчали:

  • часник (+0,19 грн);
  • буряк (+1,64 грн);
  • томатна паста (+0,9 грн).

У той же час подешевшали:

  • свинина (-4 грн);
  • цибуля (-1,12 грн);
  • петрушка (-4,2 грн).

Реклама

В тренді
Рада забракувала програму діяльності Кабміну

borsh_06-2016

Індекс борщу був запропонований в Україні в 2012 році за аналогією зі всесвітньо відомим індексом Бігмака. І використовується з тією ж метою, що і зарубіжний аналог – для оцінки реальної вартості продуктів харчування. Однак, на відміну від світового індексу, українці не стандартизовано.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти