I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепт на Благовіщення – пиріг з рибною начинкою

Традиційними цього дня є саме страви з риби

7 квітня, щороку, православні християни зустрічають Благовіщення. Ті, хто постить, знають, що риба дозволена лише двічі за Великий піст – на Благовіщення та Вербної неділі. Тож це чудовий привід приготувати святковий пиріг з начинкою з риби, ікри і грибів.

Якщо у вас є цікавий рецепт випічки, то беріть участь у нашому конкурсі та вигравайте призи.

Реклама

Благовіщенська кулеб'яка з рибою і грибами

Кулеб'яка з рибою та грибами
Кулеб'яка з рибою та грибами

Інгредєнти

Реклама
  • 2 порції пісного дріжджового тіста
  • 500 г грибів
  • 500 г філе червоної риби
  • 350 г філе білої риби
  • 350 г риб'ячої ікри (з щуки і/або кефалі)
  • 6-8 тонких пісних млинців
  • 2 середні цибулини
  • 1,5-2 ч. л. солі (або за смаком)
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю
  • 3-4 ст. л. рафінованої олії
  • Міцний солодкий чай – для змазування
  • Свіжа зелень – за бажанням

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дуже дрібно нарізати і розділити на чотири частини.
  2. Гриби помити і нарізати тонкою соломкою.
  3. На суху сковорідку без олії викласти гриби і поставити їх на середній вогонь. З грибів буде виділятися рідина, в якій вони мають тушкуватися без кришки.
  4. Коли вся рідина випарується, відсунути гриби в сторону. Всипати чверть нарізаної цибулі, обсмажити до м'якості, потім змішати з грибами. Посолити, поперчити і тушкувати до готовності. Остудити.
  5. Рибу обох сортів нарізати дрібними шматочками. Посолити і поперчити, за бажанням додати нарізану зелень.
  6. На сковороду налити олію і додати чверть нарізаної цибулі. Злегка пасерувати цибулю, додати ікру, трохи обсмажити її, а потім посолити і поперчити. Повністю остудити, за бажанням додати подрібнену зелень.
  7. Пісне дріжджове тісто розділити на дві рівні частини і надати їм округлу форму. Одну частину прикрити рушником, а другу надрізати навхрест, а потім руками розгорнути кути і надати тісту форму квадрата.
  8. Розкачати цей квадрат у прямокутний пласт завтовшки близько сантиметра. За допомогою качалки перенести його на деко.
  9. Першою начинкою будуть гриби. Викласти їх по всій довжині тіста, відступивши від краю з усіх боків 2-3 см. Ширина смуги кожної начинки – приблизно 1/4 ширини готової кулеб'яки.
  10. Розрівняти начинку і прикрити її млинцями.
  11. Потім викласти червону рибу – точно такий же смугою, але з нахилом на грибний шар. Посипати рибу чвертю нарізаної цибулі. Прикрити рибу млинцями, одночасно вистілая краями млинців нижній шар тіста під наступну начинку.
  12. Потім викласти ікру з цибулею, прикриваючи млинцями. Руками ущільнити всі начинки, створюючи рівну поверхню пирога.
  13. Викласти останню начинку – тріску, залишаючи по краях 2-3 см вільними для защипування пирога. Посипати рибу цибулею, що залишилися. Млинцями ця начинка не покривається.
  14. Розкачати решту тіста в прямокутний пласт завтовшки близько 7 мм, за формою такий же, як нижній шар пирога, але трохи більше за розміром. За допомогою качалки перенести верхній шар на пиріг. Надлишки тіста зрізати ножицями або ножем.
  15. Защипати краї кулеб'яки: зліпити верхній і нижній шари, потім закрутити їх рулетом наверх, одночасно формуючи складочки-защипи для скорочення обсягу тіста.
  16. Наколоти кулеб'яку по всій поверхні виделкою, а в середині зробити гострим ножем отвір для виходу пари.
  17. Обрізки тіста розкачати і вирізати прикраси для пирога. Це можуть бути квіточки і дрібні вузлики. Розкласти декор по поверхні пирога.
  18. Накрити кулеб'яку і залишити на 30 хвилин. Безпосередньо перед випічкою змастити її міцним солодким чаєм.
  19. Випікати кулеб'яку в попередньо розігрітій до 180 °С духовці 1,5 годин. Коли верх пирога досить зарум'яниться, прикрийте його фольгою і випікайте кулеб'яку до готовності.
  20. Готову кулеб'яку одразу ж змастити олією для м'якої скоринки.

Як подавати пиріг

Реклама

Залишити кулеб'яку на кілька годин, щоб вона повністю охолола. За цей час соки від всіх начинок правильно розподіляться та витікатимуть при нарізці. Різати пиріг треба так, щоб у порціонному шматку були всі види начинки.

Тут знайдете ще 5 рецептів рибних страв на Благовіщення.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти