I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

5 пісних страв, які сподобаються всім

І ви переконаєтеся, що така їжа доволі смачна

Великий піст триває, і ми продовжуємо допомагати вам урізноманітнити меню в ці дні. Звісно, насамперед для тих, хто дотримується певного харчування цього періоду. А також тим, хто думає, що пісна їжа – це справді пісно та майже без смаку. Це зовсім не так. Чого тільки варті красиві овочеві котлети і перець, начинений булгуром. І так, пісні десерти – це теж щось неймовірне. І дуже може бути, що ці 5 страв стануть постійними на вашому столі.

А в нашому квітневому календарі свят знайдете оригінальний подарунок, який обов'язково сподобається вашим близьким.

Реклама

Швидкі овочеві котлети

Фото: instagram.com/lesnoy_oreshek_/

Інгредієнти

  • Картопля – 2 шт.
  • Кабачок – 1 шт. маленький (220 г)
  • Болгарський перець – половина
  • Нутовая борошно – 50 г
  • Петрушка – 2 ст. л.
  • Цибуля – половина невеликої цибулини
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Орегано – щіпка
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

Реклама
  1. Картоплю і кабачок натерти на дрібній тертці.
  2. За допомогою сита ретельно віджати всю рідину з картопляно-кабачкової маси.
  3. Цибулю і перець дрібно порізати. Видавити часник.
  4. Ретельно віджати всю рідину з картопляно-кабачкової маси.
  5. З'єднати всі інгредієнти і добре перемішати.
  6. Зліпити плоскі котлети і обсмажити на добре прогрітій сковороді до рум'яності з обох боків.

Читайте також:

Запечений перець з булгуром, печерицями та зеленню

Фото: instagram.com/gotovit_marfa/

Інгредієнти

Реклама
  • Булгур – 1 ск.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Кінза, зелена цибуля – за смаком
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування

  1. Відварити булгур у пропорціях одна склянка булгуру та дві склянки води. Посолити, додати соняшникової олії.
  2. Перець розрізати навпіл, вийняти насіння і запікати 20 хвилин за температури 180 градусів.
  3. Печериці обсмажити на олії, остудити, змішати з булгуром.
  4. Викласти начинку в запечені перці, прикрасити зеленню.

Читайте також:

Фаршировані печериці

Фото: instagram.com/stroim_zaykin_dom/

Інгредієнти

  • 8-10 шт. – великих печериць
  • по 1 шт. – середня морква, середня цибулина
  • 2-3 зуб. – часник
  • 1 шт. – болгарський перець
  • 2-3 шт. – середніх картоплини
  • 3 ст. л. – томатної пасти
  • 100 мл – олії
  • сіль, перець, сухі приправи – за смаком

Спосіб приготування

  1. У печериць вирізати ніжки і почистити серцевину.
  2. В олію додати будь-яку суху приправу і добре промазати капелюшки печериць зовні та всередині.
  3. Моркву, цибулю, перець, картоплю та ніжки печериць нарізати дрібними кубиками й обсмажити на сковороді з томатною пастою. Посолити, поперчити за смаком, додати подрібнений часник і зняти з вогню.
  4. Розподілити начинку по шампіньйонах, викласти на застелене пергаментом деко і запікати за температури 170-180 градусів 20-25 хв.

Домашній хумус

Фото: instagram.com/_sasha._.korol_/

Інгредієнти

  • Нут – 200 г
  • Оливкова олія – 40 г
  • Насіння – 80 г (не смажені гарбузове та соняшника)
  • Сіль, куркума, коріандр – за смаком

Спосіб приготування

  1. Нут замочити на ніч. Промити, залити чистою водою, варити 40 хвилин.
  2. Злити воду від нуту, залишити 100 г відвару.
  3. Подрібнити в блендері. Якщо потрібно, додати нутового відвару.
  4. Додати спеції, олію та ще раз все перемішати.

Нутове пісне печиво

Фото: іnstagram.com/tapkilavka/

Інгредієнти ⠀

  • Нут (вже варений) – 300 г
  • Арахісове масло – 160 г (без цукру, можна солоне)
  • Мед – 80 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Шоколад гіркий – 80 г (в складі не має бути молока)
  • Сіль – щіпка (якщо масло несолоне)

Спосіб приготування

  1. Духовку заздалегідь розігріти до 175 градусів. Нут, арахісове масло, мед, розпушувач і сіль подрібнити в блендері до однорідного стану.
  2. Шоколад порубати на шматочки, додати до тіста, перемішати. Маса буде густою.
  3. Руками формувати кульки розміром з великий волоський горіх і викладати на деко. Можна їх злегка придавити.
  4. Випікати 10 хвилин. Дістати і остудити на деку. Зберігати в холодильнику.

тут знайдете меню по днях під час Великого посту .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти