Харків'янка збирає букети з фруктів і овочів, які перетворюються в страви

14 квітня 2016, 20:00

Макаренко Ганна Макаренко Ганна

Рагу, лимонад або борщ — з їстівного букета

Харків'янка Євгенія Золотарьова створює незвичайні букети Lunch in bunch (з англ. — "Ланч у зв'язці"), основними компонентами яких замість квітів є фрукти та овочі. Такі композиції не тільки радують своїх власників оригінальністю, але і можуть перетворитися у смачну страву.

Отримавши освіту архітектора, Євгенія працювала в рекламній сфері, але прагнула до більш творчої роботи. Чотири роки тому дівчина закінчила курси флористики і працювала квітковим декоратором у різних флористичних компаніях України. Пізніше Євгенія перебралася у свою майстерню і одного разу отримала замовлення виготовити букет з очищеними фруктами і квітами.

Реклама

"Від цього замовлення я відмовилася, оскільки вважала, що поєднувати очищені фрукти з квітами негігієнічно. Але продовжила міркувати про те, як же правильно поєднати їх у букеті. І так виникла ідея зробити букет їстівним, щоб людина могла розібрати його і з'їсти", — розповідає "Сегодня" 30-річна креативщиця.

Експериментувати вона почала, об'єднуючи в композицію лимони з імбиром і яблука з розмарином.

"Перший букет я вислала знайомому кухареві. Він зацікавився і замовив своїй дівчині букет виключно з її улюблених фруктів. Все більше людей дізнавалися про мене завдяки сарафанному радіо", — розповідає Євгенія.

Продовжуючи грати з різними формами, кольорами і фактурами природних плодів, дівчина збирала композиції з моркви, редиски, буряків, грибів і навіть часнику. Складові Євгенія найчастіше купляє на продуктових ринках. Продавці вже не звертають уваги на те, як ретельно Женя підбирає потрібний овоч або фрукт, і дізнаючись, в яких творчих цілях він буде використаний, всіляко допомагають творцю незвичайних букетів. Збираючи композицію воєдино, харків'янка використовує тільки екологічні матеріали: дерев'яні шпажки, папір і мотузку, ніяких металевих дротів і суперклею.

Реклама

Володарі букетів розбирають їх, з'їдають фрукти і овочі окремо, але найчастіше готують на їх основі смачні страви: лимонно-імбирний лимонад, чай, салати, рагу, соте або борщ. Євгенія робить композиції, в яких зібрано практично все необхідне для приготування певної страви, залишається додати лише воду, олію, сіль і приправи.

На створення одного букета у харків'янки йде близько години. Найскладнішою і найбільшою роботою стала композиція з бананів у вигляді квітки: важливо було не пошкодити стиглі фрукти, а важив такий букет близько п'яти кілограмів.

Букет з морквин дівчина подарувала російському акторові Михайлу Єфремову під час концерту в Харкові. Креативна композиція не залишилася непоміченою серед інших букетів, артист здивувався і навіть пожартував про неї прямо на сцені.

Робити незвичайні букети дівчина почала півтора місяця тому, але її творчість вже користується надзвичайною популярністю, адже композиції, вартістю 350 грн, замовляють у різних містах країни. Найбільше букетів Золотарьова робить перед святами. Так, до 8 Березня креативщица створила 20 незвичайних композицій, але буває, що собівартість букета набагато вища від ринкової ціни. У майбутньому дівчина мріє відкрити власний квітковий ресторан.

Реклама

Газета "Сегодня" запрошує харків'ян поділитися своєю історією успіху. Якщо ви молоді і не побоялися в умовах кризи ризикнути і реалізувати свої ідеї в успішний проект, розкажіть про це на сторінках нашої газети. Надсилайте листи з історіями на електронну адресу kharkov@segodnya.ua, в якому не забудьте вказати П. І. П., сферу діяльності та контактний телефон.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти