Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

Масляна цілий рік: у Харкові луганська переселенка відкрила млинцеве кафе

7 березня 2019, 20:33

Майстриня розкрила секрети смачних млинців і розповіла, як відкрила кафе

Переселенка з Луганської області відкрила в Харкові власне млинцеве кафе і тепер пече величезні млинці за авторськими рецептами і ділиться секретами приготування з журналістами "Сегодня".

Кожен ранок Марини Воронцової починається з тіста – вона пече і продає млинці-велетні, кожен з яких – 40 сантиметрів у діаметрі. В помічниках у неї – тільки кухонне обладнання.

За її словами, рецепт – перевірений часом. Щоб млинець вийшов смачним і витримав начинку, потрібно не шкодувати яєць, використовувати якісне борошно, а за основу брати підігріте молоко і трохи води.

"Але газованої. Він, в принципі, за цим рецептом, виходить, як мені треба – такий, як треба", – розповіла власниця млинцевої Марина Воронцова.

Також вона додала, що "таких, як треба" у неї – з десяток видів. Від простих млинців без начинки, до ситних важковаговиків – з м'ясом, грибами, сиром, фруктами.

Готувати млинці, згадує Марина, почала майже випадково – потрібно було знайти нову справу життя. Переселенка з Луганської області, вона майже три роки віддала волонтерству: допомагала влаштовуватися в Харкові тим, хто втік від обстрілів на Донбасі.

"Я ніколи не знала, що таке вигоряння. А потім виявилося, що я фізично відчуваю, що у мене просто пропалені дірка. – Млинцями підлатали її? – Так. Насправді, ця штука врятувала мені життя", – зізналася вона.

В тренді
ЗСУ жорстко покарали бойовиків за обстріли: стали відомі втрати противника

Ідею відкрити млинцеву підказала дочка. Стартові витрати покрила міжнародна допомога, а з рештою допомогли друзі. Тепер вони – перші в черзі за смачним обідом.

"Млинці – це її фішечка. Я не знаю в місті ще закладу, де такі величезні млинці, і смачнючі, і багато начинки", – розповіла харків'янка Наталя Каткова.

"У Маринки можна такі вишукані спробувати, які вдома не спечеш. Це її, це її стихія. Вона творить. Вона не пече, вона творить", – додала Наталія Лебідь.

Майстриня жартує, що у неї Масляна триває два роки – без перерв і вихідних, і зупинятися на цьому Марина не збирається.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...