Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області продовжує контроль за дотриманням профілактичних і протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання в обласному центрі.
Як розповіли в пресслужбі обласного управління, третина харківських підприємств громадського харчування порушують правила карантину. За минулий тиждень, з 27 липня по 2 серпня, співробітники служби провели 1 485 перевірок закладів громадського харчування, продовольчої торгівлі та ринків. У підсумку порушення виявили на 538 об'єктах.
Відомо, що 34 людей притягнуть до адміністративної відповідальності. Іншим порушникам видали приписи і пропозиції.
Як ми раніше повідомляли, після перевірок Держпродспоживслужби Києва з'ясувалося, що третину антисептиків на входах у заклади столиці розбавляють водою. За підробки в санітайзерах будуть штрафувати на 17 тисяч гривень.
Також нагадаємо, бізнес в Україні масово порушує умови карантину. Держпродспоживслужба виявила проблеми у кожного п'ятого перевіреного підприємства.