Урожай десять разів на рік: піді Львовом працює унікальна теплиця

6 лютого 2017, 13:44

События на ТК Украина

Переселенка з Алчевська вирощує зелень за інноваційними європейськими технологіями

Переселенка з Алчевська Наталя Марійчук вирощує зелень за унікальним методом, отримуючи по десять врожаїв протягом року. Замість грунту вона використовує торф, замість води – спеціальний живильний розчин, а замість сонця – світлодіодні лампи.

Реклама

У теплицях Марійчук цілий рік ростуть свіжий базилік, кінза і різні види салатів. Жінка 2 роки тому приїхала на Львівщину з Алчевська.
 
"Теплиця – це вже нецікаво, і я знайшла такий метод, як вирощування зелені на гідропоніці", – розповіла Марчук, додавши, що їй запропонували вирощувати замість 3 тис. кг до 30 тис. кг зелені на рік.

Теплиця переросла в інноваційне підприємство з європейськими насінням і технологіями, а також автоматизованим процесом. Так, наприклад, температура завжди підтримується на рівні 21 градуси – тому зелень і виростає за місяць.

"Однаковий клімат, однакове світло, однакові поживні речовини на яких росте зелень, тобто скорочується за рахунок цього термін вирощування і якість – стандартизація, рослини однакового розміру і ваги", – розповів інженер підприємства Віталій Марійчук.

В тренді
"Не захотіли в музей? Піде на смітник". У харківській мерії скинули на підлогу Леніна (фото, відео)

На реалізацію ідеї витратили півроку і майже два мільйони гривень, і, як повідомляється, проект вже окупився.

Реклама

Зараз зелень з теплиць поставляють в майже 30 львівських ресторанів. У планах у творців теплиці розширити виробництво і зробити мережу всеукраїнською.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Загрузка...
загрузка...
Хочеш бути в курсі останніх подій?
Підпишись на повідомлення. Показуємо тільки термінові і важливі новини.
Хочу бути в курсі
Я ще подумаю
Будь ласка, зніміть блокування повідомлень в браузері!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти