


Їх можна замаринувати експрес-методом, але що довше печериці побудуть у маринаді, то смачніше вони стануть. Щодо спецій, то вони традиційні - духмяний перець, лаврове листя, часник

З урожаєм яблук можна справитися по-різному: спекти шарлотку, зварити компот, замочити їх, зробити мармелад або приготувати варення на зиму. Щоб заготівлі були ароматними, беріть міцні соковиті яблука

Ця пекуча заготівля, яка сподобається всім любителям гострого. Інгредієнти для салату можна нарізати пластинками або кружальцями. Крім баклажанів і спецій, можна брати помідори і болгарський перець
Квасолю на зиму консервують у власному соку, закривають разом з овочами і додають до заправок для борщу. Бобові мають бути с гладкою поверхнею і щільними, а перед приготуванням їх потрібно замочити на ніч
Баклажани на зиму можна заморозити, а можна приготувати баклажанну ікру, замаринувати в аджиці або зробити з ними овочевий салат на зиму. Для заготівель підходять тільки щільні та без пошкоджень овочі
Вам знадобиться два види томатів - не дуже великі, щільні, м'ясисті та перезрілі, повні соку. Приготовлені таким чином помідори залишаються соковитими і ароматними. Рецепт розрахований на три банки ємністю 1 л
Вибираючи перець, прослідкуйте, щоб він був міцним і пружним. При натисканні на овоч має поскрипувати, це означає, що плід стиглий. У хорошого перцю має бути зелений пружний хвостик
Їх можна засолити, замаринувати і заквасити. Бажано вибирати огірки завдовжки 7-12 см, темно-зеленого кольору зі світлими боками і яскраво вираженими "пухирцями". Насіння в таких плодах небагато, а м'якоть щільна і соковита
Мариновані томати чері - це смачно і красиво. Перш ніж братися за приготування, томати потрібно ретельно відібрати і підготувати. Для заготівель підійдуть тільки щільні, пружні та свіжі помідори без вм'ятин і плям
Лечо - це популярна страва угорської кухні та прекрасна заготовка на зиму. Його основа - солодкий перець. Домашнє лечо можна додавати в супи, до м'яса, а ще - подавати з картоплею, рисом або макаронами
Набагато корисніше зробити сік із яблук в домашніх умовах, а не пити покупний сумнівної якості. Варіантів приготування яблучного соку дуже багато на будь-який смак.
Рецепт корисної закатки на зиму: кукурудзу можна заготовити цілими качанами, і тоді взимку ви зможете відчути смак свіжозвареного молоденьких качанів.
Солодкий, ароматний абрикосовий компот - головний напій літа. Існує кілька способів, як зварити компот і заготовити його на зиму.
Дізнайтеся, як правильно заморозити баклажани на зиму. Овочі можна бланшувати, відварювати, запікати, смажити, тушкувати і навіть заморожувати цілими.
Записуйте рецепти апетитних заготовок із кабачків і приготуйте на зиму вітамінні закуски з овочів на будь-який смак
Пропонуємо вам найкращі рецепти заготовок на зиму із сезонних овочів, які порадують в холоди насиченим літнім смаком, яскравим кольором і, звичайно ж, вітамінами.
Заморозити малину в силіконових формочках без цукру - простий і оригінальний спосіб, який допоможе зберегти максимум вітамінів. Мити ягоди не варто, інакше вони розм'якнуть і втратять форму
Ягоду потрібно буде перетерти з цукром, кількість якого можна регулювати. Потім варення можна розкласти по контейнерах і зберігати в морозильній камері. Розморожувати - за кімнатної температури
Смородину можна заморожувати, перетирати з цукром, готувати варення і вино. З червоної смородини виходить надзвичайно смачне желе. Ця ягода багата на пектин, тому желе добре застигає
Приготувати малинове варення - далеко не єдиний спосіб заготовити цю ягоду на зиму. Її можна заморожувати, перетирати з цукром, варити компоти і приготувати смачне желе без желатину