![](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/5f1/83c/e2e/5f183ce2ee36c.jpg.webp)
![](https://cdn.segodnya.ua/i/image_728x410/media/image/5f1/83c/e2e/5f183ce2ee36c.jpg.webp)
![](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/612/62f/c99/61262fc994a1c.jpg.webp)
Їх можна замаринувати експрес-методом, але що довше печериці побудуть у маринаді, то смачніше вони стануть. Щодо спецій, то вони традиційні - духмяний перець, лаврове листя, часник
![](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5d5/f98/742/5d5f98742b7f2.jpg.webp)
З урожаєм яблук можна справитися по-різному: спекти шарлотку, зварити компот, замочити їх, зробити мармелад або приготувати варення на зиму. Щоб заготівлі були ароматними, беріть міцні соковиті яблука
![](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5f3/a81/e69/5f3a81e69a65c.jpg.webp)
Ця пекуча заготівля, яка сподобається всім любителям гострого. Інгредієнти для салату можна нарізати пластинками або кружальцями. Крім баклажанів і спецій, можна брати помідори і болгарський перець
Квасолю на зиму консервують у власному соку, закривають разом з овочами і додають до заправок для борщу. Бобові мають бути с гладкою поверхнею і щільними, а перед приготуванням їх потрібно замочити на ніч
Баклажани на зиму можна заморозити, а можна приготувати баклажанну ікру, замаринувати в аджиці або зробити з ними овочевий салат на зиму. Для заготівель підходять тільки щільні та без пошкоджень овочі
Вам знадобиться два види томатів - не дуже великі, щільні, м'ясисті та перезрілі, повні соку. Приготовлені таким чином помідори залишаються соковитими і ароматними. Рецепт розрахований на три банки ємністю 1 л
Вибираючи перець, прослідкуйте, щоб він був міцним і пружним. При натисканні на овоч має поскрипувати, це означає, що плід стиглий. У хорошого перцю має бути зелений пружний хвостик
Їх можна засолити, замаринувати і заквасити. Бажано вибирати огірки завдовжки 7-12 см, темно-зеленого кольору зі світлими боками і яскраво вираженими "пухирцями". Насіння в таких плодах небагато, а м'якоть щільна і соковита
Мариновані томати чері - це смачно і красиво. Перш ніж братися за приготування, томати потрібно ретельно відібрати і підготувати. Для заготівель підійдуть тільки щільні, пружні та свіжі помідори без вм'ятин і плям
Лечо - це популярна страва угорської кухні та прекрасна заготовка на зиму. Його основа - солодкий перець. Домашнє лечо можна додавати в супи, до м'яса, а ще - подавати з картоплею, рисом або макаронами
Набагато корисніше зробити сік із яблук в домашніх умовах, а не пити покупний сумнівної якості. Варіантів приготування яблучного соку дуже багато на будь-який смак.
Рецепт корисної закатки на зиму: кукурудзу можна заготовити цілими качанами, і тоді взимку ви зможете відчути смак свіжозвареного молоденьких качанів.
Солодкий, ароматний абрикосовий компот - головний напій літа. Існує кілька способів, як зварити компот і заготовити його на зиму.
Дізнайтеся, як правильно заморозити баклажани на зиму. Овочі можна бланшувати, відварювати, запікати, смажити, тушкувати і навіть заморожувати цілими.
Записуйте рецепти апетитних заготовок із кабачків і приготуйте на зиму вітамінні закуски з овочів на будь-який смак
Пропонуємо вам найкращі рецепти заготовок на зиму із сезонних овочів, які порадують в холоди насиченим літнім смаком, яскравим кольором і, звичайно ж, вітамінами.
Заморозити малину в силіконових формочках без цукру - простий і оригінальний спосіб, який допоможе зберегти максимум вітамінів. Мити ягоди не варто, інакше вони розм'якнуть і втратять форму
Ягоду потрібно буде перетерти з цукром, кількість якого можна регулювати. Потім варення можна розкласти по контейнерах і зберігати в морозильній камері. Розморожувати - за кімнатної температури
Смородину можна заморожувати, перетирати з цукром, готувати варення і вино. З червоної смородини виходить надзвичайно смачне желе. Ця ягода багата на пектин, тому желе добре застигає
Приготувати малинове варення - далеко не єдиний спосіб заготовити цю ягоду на зиму. Її можна заморожувати, перетирати з цукром, варити компоти і приготувати смачне желе без желатину