Дослідники з Університету Пенсільванії прийшли до висновку: включення мигдалю в щоденний раціон може допомогти зменшити відкладення жиру в області живота (абдомінальний жир), який вважається фактором ризику розвитку хвороб серця. повідомляє rg.ru.
У клінічному дослідженні, яке тривало протягом 12 тижнів, брали участь 52 особи середнього віку з надмірною вагою, які були здорові, але мали високий рівень загального і "поганого" холестерину (LDL-холестерин), пише Zee News.
Всі учасники дотримувалися однакового раціону для зниження рівня холестерину, але при цьому одна група щодня з'їдала під час перекусу 42 грами цільного мигдалю, а друга група отримувала банановий маффін, що містить такий же обсяг калорій.
Результати показали, що дієта, що припускає вживання мигдалю як перекушування, у порівнянні з добавками у вигляді маффінів, скорочувала обсяг абдомінального жиру, рівні загального, "поганого" холестерину, non-HDL – холестерину та інших жирів у крові. Раціон із включенням маффінів знижував рівень "хорошого" холестерину більше, ніж "мигдальна" дієта.