Армійська кухня за стандартами НАТО – страви на вибір, багато овочів і фруктів, і ніяких чергувань по їдальні. По-новому тепер годують в київському військовому інституті телекомунікацій, де навчають зв'язківців.
Овочі в асортименті, м'ясну нарізку, салат і фрукти курсанти кладуть собі в тарілки за бажанням. Зелений борщ або суп, картопля або рис, свинячу печеню або курятину на вибір – дають кухарі.
Більше тисячі курсантів нагодує зміна з двадцяти кухарів. Старшокурсники, які звикли до звичайної солдатської пайки, до сих пір трохи розгублені. А улюблена страва вже протягом трьох тижнів з початку експерименту – смажена картопля.
Від послуг фірм-підрядників відмовилися – їх складно контролювати, та й на полігон або в зону бойових дій виїжджати вони не завжди готові. Кухарі – штатні співробітники Міноборони. Сніданок, обід і вечеря для солдатів подорожчали всього на дві гривні, а електронна система звітності зробила неможливими крадіжки на кухні.
У кожну реконструйовану їдальню закуповують нову техніку. З початку року в Україні військове відомство на це витратило вже майже 60 мільйонів гривень.
Читайте також:
- ЗСУ відпрацювали комплекс заходів щодо реагування на загрози російсько-білоруських навчань "Захід 2017"
- В Україні стартувала авіаційна частина українсько-американських навчань Rapid Trident-2017
- Восени до армії призвуть понад 10 тисяч українців
- Полторак розповів, скільки радників НАТО працює в Україні