Українці під час карантину стали частіше купувати часник. Журналісти "Ранку з Україною" поцікавилися, чому продукт став таким популярним останнім часом і скільки він тепер коштує.
"Цибулю і часник завжди їли, коли хворіли", – каже одна з мешканок Києва.
"Він підтримує організм, чому б не спробувати в цей час", – каже ще одна мешканка столиці Світлана.
Часник купують масово, і він подорожчав. Молодий часник можна побачити у продажу за ціною дорожче 120 грн/кг.
Часник дуже корисний, тому що він містить аліцин, який бореться з багатьма вірусами і зміцнює імунітет, пояснює дієтолог Яна Кравченко. Але дорогому часнику є дешева альтернатива.
"Аліцин також міститься в цибулі, зазвичай в менших кількостях, але він там є", – каже дієтолог Яна Кравченко.
А ще часник містить багато фітонцидів. А їх може замінити звичайна зелень рукколи, петрушка і кінза.
Раніше "Сьогодні" розповідали про те, чому українці купують під час пандемії лимони.
Також ми писали про ТОП-10 осінніх продуктів, багатих вітаміном С. А ще – про те, як правильно вживати вітамін С залежно від віку.