Щорічно в Україні скорочується виробництво свинини: в 2018 році було вироблено 200 тис. тонн цього виду м'яса, що на 9,3% менше, ніж в 2017 році. Якщо розглядати це в річному вимірі, грудень 2017 го до грудня минулого року, то виробництво свинини впало на 11,7%, повідомляє Державна служба статистики.
Найбільшими виробниками свинини протягом року були Донецька та Львівська області – 42,7 тис. тонн і 36 тис. тонн відповідно. За підрахунками, найменше даного товару було вироблено в Миколаївській і Сумській областях – 145 тонн і 232 тонн відповідно.
Раніше сайт "Сегодня" повідомляв, що Україна втрачає виробництво свинини, а недостатність м'яса доводилося компенсувати за рахунок імпортної продукції.
Водночас нагадаємо, експерти вважають, що в України є всі шанси стати світовими лідером з виробництва свинини, адже перед сучасним свинарством стоїть завдання нагодувати зростаюче населення планети, а також заповнити прогалини у виробництві.